A Gondolkodás Öröme Alapítvány

NTP-TSZM-22

Alapítványunk tevékenységét a 2022. július 1. és 2023. június 30. közötti időszakban támogatja a Nemzeti Tehetség Program keretében a Kulturális és Innovációs Minisztérium (NTP-TSZM-22-0077). A támogatás összege 28 043 000 Ft. Ezen az oldalon fogunk beszámolni a pályázattal kapcsolatos fontosabb eseményekről.

Támogatói logók

A pályázati program rendelkezésére álló forrásait az Alapítvány programjainak megvalósítására használhatjuk fel. Így a pályázati programban szerepelnek többek között a hétvégi táborok, a MaMuT-ok, a Repülő Iskola és a ProgTábor is.

A pályázati felhívás itt olvasható, a Támogatói Okirat kelte 2022. szeptember 1.

Tevékenységek

MaMuT

2022-ben sem maradhatott el a MaMuT tábor, amelyet a tavalyi pásztói kitérő után újra Mátrafüreden rendeztünk meg. Idén két új tanár is bemutatkozott (a visszajelzések alapján sikeresen). A Sártúra esetén megmaradt a tavaly kipróbált változtatás, azaz két különböző napon rendeztük meg a szabadtéri és a benti részt.

Részletek

MaMuT2

A matekprogramok mellett idén több, új szabadidős programot is kipróbáltunk. Sok vitát, beszélgetést szerveztünk (pl.: elitiskolák szerepe, önbizalom kérdése), de volt önismereti program is (,,Elképesztő király volt, nem vártam volna, de egy tök jó beszélgetés kialakult utána a kis csoportunkkal, ami teljesen spontán volt.”). Nagy sikert aratott a drámajáték is (,,A drámajáték volt a legviccesebb rész az egész táborban!”).

Részletek

Repülő Iskola

Matematika iránt lelkes kilencedikes diákoknak tartunk 3 órás kedvcsináló foglalkozásokat, ahol igyekszünk megmutatni a matematika játékos és gondolkodtató arcát. A foglalkozások időpontját a jelentkező iskolákkal egyeztetjük. Az érdeklődő, tehetséges diákoknak lehetőségük van egy intenzív tehetséggondozó foglalkozássorozaton részt venniük, 2023 tavaszától.

Részletek