A Gondolkodás Öröme Alapítvány

Tanáraink

Táborvezetők

Pósa Lajos
Pósa Lajos
A Gondolkodás Öröme Alapítvány alapítója.
Bővebb információk itt.
Danka Miklós
Danka Miklós
Az angliai Cambridge-ben tanultam számítástudományt (computer science), jelenleg Londonban élek. Foglalkozásom szoftvermérnök, egy szilícium-völgyi cégnél az informatika segítségével harcolok a bűnözés ellen.
Juhász Péter
Juhász Péter
Matematikatanár, térképész, programozó matematikus vagyok, az MTA Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet tudományos munkatársa. PhD-met az ELTE-n szereztem vetülettan témakörben. Pósa Lajos legelső hétvégi táboros csoportjának, a TO-nak voltam tagja gyerekként, aztán sok táborban vettem részt segítőként. A korábbi Rozsomák és S-csoportnak voltam a táborvezetője. Jelenleg az Okapi csoportot irányítom.
Molnár-Sáska Gábor
Molnár-Sáska Gábor
Matematikusként, matematikatanárként végeztem az ELTE-n, illetve közgazdászként a Gazdasági Főiskolán. Ezt követően matematikus PhD-met a BME-n szereztem és néhány évet kutatóként dolgoztam a SZTAKI-ban, illetve a BME-n. 2006-tól a Morgan Stanley-nél dolgozom. Pósa Lajos legelső hétvégi táboros csoportjának, a TO-nak voltam tagja gyerekként, aztán sok táborban vettem részt segítőként. Jelenleg a ZsA- és ZsB-csoportok táborvezetője vagyok közösen Pósa Lajossal.
Nikházy László
Nikházy László
Egyetemi tanulmányaimat a BME mérnök-informatikus szakán és az ELTE matematika-informatika tanári szakán végeztem, jelenleg programozóként dolgozom az NNG-nél Budapesten. A Lemur és a Mongúz csoport táborvezetője vagyok Pósa Lajossal közösen.
SzucsGabor
Szűcs Gábor
Az ELTE matematikus szakán végeztem, jelenleg az Alapítvány munkatársaként dolgozom. 2001-től kezdtem Pósa Lajos matematikatáboraiba járni, később már (egyetemistaként) segítőként vettem részt ezekben a táborokban. Jelenleg egy 10. évfolyamos tábor (B-csoport) vezetője vagyok.

Tábori segítők

BoraEszter
Bóra Eszter
Jelenleg alkalmazott matematikus MSc-n tanulok az ELTE-n. Zongorázom, pszichológiát kutatok és ha tehetem, utazgatok. Lajost (avagy Barnamedvét) ötödikes korom óta ismerem, én is voltam táboros gyerek.
CsengerGeza
Csenger Géza
Az észak-komáromi Selye János Gimnázium tanulója vagyok. Pósa Lajos matematikatáborait hetedikes koromtól látogatom. Szabadidőmben szeretek zsonglőrködni, programozni, röplabdázni.
CsorbaJanos
Csorba János
A BME-n végeztem mérnök informatikus szakon, jelenleg a Google-nél dolgozom Zürichben. Szabadidőmben szeretek utazni, síelni, focizni.
CzellerIldi
Czeller Ildikó
Amit szeretek, az elvarázsol, mint a komolyzene, vagy elgondolkodtat például magamról. A matek rendszeresen teszi egyszerre mindkettőt 🙂 Az ELTE-n végeztem matematikusként, azóta az Emarsysnál dolgozom Data Scientistként.
Damásdi Gábor
Damásdi Gábor
Az ELTE-n tanulok matematikát és programozást párhuzamosan. Szabadidőmben szeretek társasjátékozni, olvasni és filmeket nézni. Örömmel segítek különböző matekversenyek és -táborok szervezésében.
Ferfi
Dankovics Attila
Kis korom óta érdekel a matematika, és középiskolás korom óta a programozás is. Jelenleg az ELTE hallgatója vagyok matematikus és programtervező informatikus szakon. Szabadidőmben szívesen játszom, főleg logikai, társas- és számítógépes játékokat.
Farkas Ádám
Farkas Ádám
Gimnazistaként csatlakoztam Pósa Lajos táborába. Örömömre később segítőként folytathattam a táborozást. A táborokban szerzett élmények adták a legfőbb motivációt, hogy később versenyszervezéssel, szakkörtartással próbálkozzak. Jelenleg az ELTE Fizika Doktori Iskola hallgatója vagyok.
FeketeMarta
Fekete Márta
Fekete Márta vagyok. Matematikát tanítok az Eötvös József Gimnáziumban. Szeretek élni.
Frankl Nóra
Frankl Nóra
Idén kezdtem a matematikus MSc-t az ELTE-n. Szeretek sokat futni és olvasni, emellett próbálom használható állapotban tartani a klarinét-tudásom.
GosztonyiBalazs
Gosztonyi Balázs
Matematikus szakon végeztem az ELTE-n, és jelenleg programozó matematikusként dolgozom. Volt Pósa-táborosként fontos nekem, hogy minél többen találkozhassanak matematikával olyan formában, hogy az a gondolkodás örömét jelentse számukra.
Ferfi
Gyenes Zoltán
A Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium matematikatanára.
Hujter Bálint
Hujter Bálint
Gimnazistaként 2001 és 2007 közt járhattam Lajos bácsi táboraiba. Az itteni élményektől sem független, hogy az ELTE matematikus szakának elvégzése után jelenleg matematikát tanítok a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban (ezzel párhuzamosan az ELTE-n doktoranduszkodom).
Kiss Mátyás
Kiss Mátyás
A matematika alapképzés után jelenleg az ELTE-n tanulok biztosítási és pénzügyi matematikus mesterképzésen. Gimnazistaként én is Pósa-táboros voltam, és nagyon örülök, hogy kiöregedve ifiként táboroztathatok, mert így a matek mellett módszertani és pedagógiai tapasztalataim is bővülnek. Életemnek állandó része különböző formában a matek tanítása, és remélem ez még sokáig így is marad. Ezen kívül régóta aktívan fagottozom.
Kiss Viktor
Kiss Viktor
Jelenleg a ELTE-n vagyok másodéves doktorandusz. Hetedikes koromban kezdtem el járni Lajos táboraiba, mióta kiöregedtem, segítőként járok vissza.
KorandiDano
Korándi Dániel
Az ELTE-s alapképzés elvégzése után, némi Cambridge-i és UCLA-s kitérőt követően az ETH Zürichen doktoráltam matematikából. A tábori élményeimnek is nagy szerepe volt abban, hogy a diszkrét matematikát választottam kutatási területemnek.
SzenyovszkyJutka
Kristóf Gergelyné
Az ELTE-n végeztem matematikatanárként. Családunk minden tagja Pósa tanítvány, lányaink is táboros gyerekek voltak. Lelkes híve vagyok a Pósa-féle örömmateknak. Ha időm engedi, szívesen varrok, és nagyon szeretek fényképezni.
KutasPeter
Kutas Péter
Az ELTE-n végeztem matematikus szakon, jelenleg a CEU-n (Közép-Európai Egyetem) vagyok matematikus doktorandusz. Szabadidőmben szeretek sportolni, utazni, olvasni, filmeket nézni. Illetve mindig is szerettem a tanítás különböző formáit (tanítottam matematikát tehetséges gyereknek, korrepetáltam kevésbé tehetséges gyereket, tanítottam egyetemen, foglalkoztam hátrányos helyzetű gyerekekkel és oktattam teniszt japán gyerekeknek).
Ferfi
Matszangosz Ákos
A BME-n végeztem villamosmérnöki szakon, majd matematikus szakon az ELTE-n. Jelenleg a CEU-n vagyok matematikus doktorandusz. Szeretem a filmeket és a kísérleti zenét.
NemethGergely
Meggyesfalvi Boglárka
A matematika kisiskolás korom óta hobbim, sokáig gondolkodtam rajta, hogy ilyen irányba tanuljak tovább. Végül társadalmi tanulmányok és pedagógia szakon végeztem az ELTE-n. A MaMuT tábort régóta meg szerettem volna megnézni, ez 2014 nyarán sikerült; amit egy hét alatt láttam, az nagyon tetszett. Szabadidőmben sokat önkénteskedek, érdekelnek az alternatív és reformpedagógiai irányzatok és az inkluzív oktatás.
NemethGergely
Németh Gergely Dániel
Éveken át jártam a táborba, mint diák, és az itt szerzett tudás, események hatása az életemben letagadhatatlan. Azért jelentkeztem segítőnek, hogy hozzájáruljak ahhoz, hogy ezt az élményt mások is megtapasztalhassák. Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem mérnök-informatikus szakos hallgatója vagyok.
NemethIlcsi
Németh Ilona
2014-ben végeztem a Fazekas matektagozatán, majd pedig a BME-re iratkoztam be építészmérnöki képzésre. Szeretek rajzolni, énekelni, táncolni, és a két húgomnak köszönhetően a kisebbekkel való törődés sem idegen tőlem. Diákként nagyon szerettem a nyári és a hévégi táborokat is, többek között nagyon sokat jelentett nekem az itteni társaság, aminek immár segítőként igyekszem hasznos részét képezni.
PozsonyiEniko
Pozsonyi Enikő
Az ELTE-re járok matematika-biológia tanári MA-ra. A matekon és a biológián kívül nagyon szeretem a zenét – 7 évig tanultam hegedülni -, és szeretek kirándulni is.
SandorAndras
Sándor András
Az ELTE matematikus hallgatója vagyok. Emellett a magyar érintős rögbi válogatott tagja. A különböző labdajátékokon kívül nagy hódolója vagyok a szépirodalomnak.
Ferfi
Simon Péter
Az ELTE TTK matematika BSc hallgatója.
Steller Gábor
Steller Gábor
Diákként és segítőként akkora hatással voltak rám a Pósa-táborok, hogy végül magam is matematikatanár lettem. Munkahelyem (második otthonom) az ELTE Radnóti Miklós Gimnáziuma, ahol a tanítás mellett a diákönkormányzat munkáját is segítem. Minden eddigi MaMuT-ban ott voltam ifiként és/vagy tanárként.
Szilágyi Dániel
Szilágyi Dániel
Matematikai elemzőként végeztem az ELTE-n, jelenleg általános és középiskolásoknak, valamint egyetemistáknak tartok korrepetáló és tehetséggondozó órákat. Szabadidőmben szívesen futok és fallabdázom. Pósa Lajos általános iskolás koromtól tanított, táboraiban ismerhettem meg a gondolkodtató matematika szépségét.