A Gondolkodás Öröme Alapítvány

Tevékenységeink

Az Alapítvány támogatni kíván minél több tehetséges fiatalt abban, hogy képességeit kibontakoztathassa, céljait elérhesse és a többi ember hasznára lehessen. Céljainkról egy bővebb összefoglaló is elérhető. Az alábbiakban a legfontosabb aktuális tevékenységeinkről olvashat.

Hétvégi táborok

Repülő Iskola

Nyári táborok (MaMuT-ok)

Dürer Verseny

Minitáborok

Városi szakkörök, minitáborok

Gondola program

ProgTábor

További tevékenységeink

Az alapítvány legfontosabb tevékenységi körén túl egyéb dolgokkal is foglalkozik, amit szintén fontosnak tartunk. Az alábbiakban erről nyújtunk egy összefoglalást a teljesség igénye nélkül.

Egyéni foglalkozások

A tábori csoportokhoz rendszeresen csatlakoznak a munka megkezdése után diákok. Mivel a táboraink építkeznek, szükségünk van a korábbi táborokban megszerzett tudásra, így az új jövevényeket fel kell zárkóztatnunk.

Igyekszünk személyre szóló figyelemben részesíteni a diákjainkat. Ha úgy érezzük, hogy szükség van egyéni foglalkozásra, akkor a tábori anyagon kívüli matekozásra is van lehetőség.

Iskolai programok

Táboros gyerekek jelentős részét a MaMuT-ban gyűjtjük össze, illetve szerencsére sok ismerős tanár is ajánl okos gyerekeket. Ezen túl el szoktunk menni különböző iskolákba, hogy az ottani gyerekeknek programot tartsunk, megismerjük őket, és esetleg tehetségekre leljünk, akiket meghívunk a hétvégi táborok valamelyikébe.

Hogyan foglalkozzunk tehetséges gyerekekkel?

Egyetemisták számára Hogyan foglalkozzunk tehetséges gyerekekkel? címmel tartottunk kurzust. Ezt 7 éven keresztül Pósa Lajos tartotta, 2009 és 2015 között Juhász Péter vette át a feladatot. A kurzus alapvetően az ELTE TTK matematikatanár szakos hallgatói számára ajánlott.

Discovery Learning: The Pósa Method

A Budapest Semesters of Mathematics Education-ön Discovery Learning: The Pósa Method címmel tart kurzust Juhász Péter, amelyre leendő matematikatanárok érkeznek Észak-Amerika különböző egyetemeiről.