A Gondolkodás Öröme Alapítvány

Új Repülő Iskola

Kedves Barátaink!

Engedjétek meg, hogy egy támogatási lehetőséget ajánljunk a figyelmetekbe. A tavalyi évben indítottuk el a Repülő Iskola programunkat azzal a céllal, hogy minél több olyan matematikában tehetséges diákhoz jussunk el, akik egyébként nem érik el azokat a lehetőségeket, amelyeket egy elit iskolába járó diák megkaphat (pl.: vidéki, kisebb iskolákban, akár nem matekos iskolákban tanulnak).

A 2017/18-as tanévben ezen program keretén belül 1000 diákkal találkoztunk, majd 70 diákkal kezdtünk el egy intenzív képzést, 2 éven keresztül havonta egy alkalommal foglalkozunk velük. A gyerekektől és tanáraiktól nagyon jó visszajelzéseket kapunk.

Ezen sikeren felbuzdulva, valamint, hogy hozzájáruljunk az esélyek kiegyenlítődéséhez szeretnénk a 2018/19-es tanévben is meghirdetni egy új Repülő Iskolát. Ennek összköltsége évi kb. 5 millió Ft, mely tartalmazza a diákok ingyenes képzését, valamint 50-60 bemutatóórát (3×45 perc terjedelemben), az ország egész területén.

Kérjük, hogy álljatok mellénk ebben az ügyben, és adjuk össze közösen a szükséges összeget!

Rendszeres támogatásEgyszeri támogatás

Természetesen nem csak az anyagi támogatásnak örülünk, bármilyen más formában is szívesen fogadjuk a segítségeteket (népszerűsítés, önkéntesség, ajánlás stb.). Írj nekünk az agondolkodasorome [K] gmail [P] com címen!

Mit kell tudni a Repülő Iskoláról?

A program két részből áll. 2017 tavaszi félévében sok iskolát kerestünk fel, és ott — az érdeklődő diákokat bevonva — a szokásostól eltérő módon foglalkoztunk matematikával.

A második részében a velünk kapcsolatba kerülő diákok számára egy intenzív, kétéves, tehetséggondozó foglalkozássorozatot szerveztünk 2017 őszétől, amely jelenleg is folyamatban van.

Iskolák felkeresése
  • 2017. tavasz
  • bemutató foglalkozások
  • 3-3 tanóra
  • 53 iskola
  • 1016 diák

Tovább a részletekhez

Intenzív képzés
  • 2017. ősztől 2019. tavaszig
  • egész napos foglalkozások
  • havi 1 nap
  • 74 diák
  • 3 tanár

Tovább a részletekhez

Rólunk mondták

A kártyajátékos feladat nagyon tetszett, nem gondoltam volna, hogy én is képes vagyok rájönni egy taktikára, hogy ki tudok dolgozni egy stratégiát, amivel mindig győzhetek. Akkor úgy éreztem bármilyen problémára tudok megoldást találni.
Nagyon tetszett, hogy laza tanár volt aki nem várta el tőlünk „egyetemes” komolyságot (ő sem volt ilyen komoly). Szerintem jó volt, hogy voltak segítői (habár ez lehet attól függ, hogy milyen segítők jönnek). Szintén tetszett, hogy nem vettem észre azt, hogy a foglalkozás alatt eltelt 3 tanóra.
Annak örültem a legjobban, hogy kreatív, érdekes, gondolkodtató feladatok voltak. Végre itt nem lehetett olyan hibát ejteni, hogy mondjuk elszámolok egy hosszú, bonyolult feladatot. Itt gondolkodnom kellett a megoldáson, nem egy betanult képletet alkalmazni.
Köszönöm szépen! Kevésszer van ilyen jó élményem a matematikával, mint ezen a foglalkozáson volt! Feldobta a napom!
Nagyon jó volt.
Remélem ilyen irányban változik majd az oktatás!!!
Érdekel az összes vélemény.