A Gondolkodás Öröme Alapítvány

A Gondola-program munkája 2020 őszén

Augusztus végén megtartottuk az évzáró, egyben idén az évnyitó kirándulásunkat azokkal a gyerekekkel, akik az előző félévben szorgalmasan részt vettek az online oktatásunkban. Köztük volt az a két nyolcadikos is, akik az Arany János Program keretében folytatják tanulmányaikat Salgótarjánban. Szeptembertől ők a nulladik évüket kezdik, és majd jövőre folytatják valamilyen érettségit adó képzésben a tanulást.

A felelős magatartás és a társas érintkezés csökkentése céljából ebben a félévben is online, távoktatásos formában folytatódnak a Gondola program bátonyterenyei és lucfalvi logikai foglalkozásai. A két csoportban 4-4 leghűségesebb diák vesz részt, ahogy tavasszal. Az órákon a megszokott, gondolkodtató, színes feladattípusok kerülnek elő.

Gondola

Közben az eddigi Skype-tanáraink mellett – egyelőre próba jelleggel – az Eötvös József Gimnázium egyik osztályának hat 10-es diáktanára kapcsolódott be a Skype tanításba. Most összesen négy lucfalvai és bátonyterenyei diákot tanítunk Skype-on, mind ötödikesek vagy hatodikosok. Van, akinek hetente egy, másnak két, egy diákunknak (aki felvételire készül) heti négy órája van. Nagyobb részt matek, kisebb részben magyar órákat tartunk.

skype foglalkozás közben

Folyik az alapítvány által vásárolt lucfalvai tanoda épületének felújítása, erről majd külön hírben számolunk be.

JF, MK