A Gondolkodás Öröme Alapítvány

Mit venne a lucfalvai tanodába?

A Gondolkodás Öröme Alapítvány 2019 végén vásárolt meg egy épületet Lucfalván azzal a céllal, hogy az ott működő tanoda megfelelő, végleges elhelyezést kapjon.

Ezt követően megindultak a munkálatok, és gyűjtés is folyt a felújítás érdekében. 2020 márciusától – a járvány miatt – egy időre leállt a gyűjtés és a felújítás is. (Egyébként abban az időszakban sem tétlenkedtünk, hanem nagyon sikeres gyűjtést tartottunk élelmiszer-adományokra, így azok a családok, ahol a szülők a járvány miatt elvesztették a munkájukat, két hónapon keresztül kaptak élelmiszercsomagokat.) A munkálatok most ősszel újra elindultak, és a korábbi gyűjtés eredményeként képesek vagyunk arra, hogy a ház megerősítésének, egyéb kőműves munkáinak (pl. burkolás) költségeit fedezzük, valamint a gépészeti munkák első szakaszára (föld alatt menő csatorna és vízcsövek fektetése) is van fedezet.

Az átláthatóság jegyében az összes bevételünkről és költségünkről egy folyamatosan frissülő táblázatot vezetünk.

Volt egy kisebb, sikeres gyűjtésünk egy nagy ajtóra is, amely a tanoda két szobája között kerül elhelyezésre, és lehetővé teszi a két helyiség külön-külön használatát, de egybenyitását is.

Ennek az ajtós gyűjtésnek a mintájára indítunk most egy újat, amely a víz-, gáz- és fűtésrendszer kialakításának második, befejező szakaszára irányul. A munkálatokat elemekre, tárgyakra bontottuk szét, és azt kérjük az adományozóktól, hogy anyagi erejüknek és kedvüknek megfelelően egyes elemeket „szponzoráljanak”. Ezen a módon mindenki, aki adományoz, tudni fogja, hogy mi is az, amit ő „vett meg” a tanoda kialakításához.

Itt megosztjuk azt a táblázatot, amely mutatja, mire van szükség. Az egyes tételek ára nagyon különböző, apróbb dolgoktól egészen a kazánig bármire lehet jelentkezni.

Azt kérjük, hogy az adományozással egy időben írja meg a gyűjtés egyik szervezőjének, Janzer Frigyesnek (frigyes kukac prospero pont hu), hogy mire küldi adományát, és azt is, hogy feltüntessük-e nevét az adományozók listáján vagy anonim adományozóként szeretne szerepelni.

Támogatást kétféleképpen is nyújthat. Itt bankkártyával fizethet (a megjegyzésbe írja a következőt: Lucfalva tanoda épület felújítása). Ha bankátutalással szeretné támogatni az ügyet, akkor pedig ide utalhat:

11600006-00000000-80400381 (Erste Bank)

Szeretnénk, ha a szükséges anyagi fedezet 2020. december közepéig összejönne. Ezek a gépészeti munkálatok jelentik a legnagyobb költséget, így ennek kialakítása után már közel lesz a ház a befejezéshez.

JF