A Gondolkodás Öröme Alapítvány

MaMuT2 2020

Sokáig kérdéses volt a tábor megrendezése, de végül vállaltuk a szervezést. 50 diák vett részt a táborba, idén először jelentkezni kellett a részvételhez.

Három csoportban zajlottak a matekfoglalkozások (Germain, Noether, ill. Mirzakhani). A matek mellett sokféle egyéb programot is szerveztünk: társasjáték tanítás, kirándulás, bridzs, rejtvénykaland, sártúra, kvíz stb. Az alábbiakban ezekről egy rövid összeállítás látható, olvasható.

Matematika foglalkozások

Bálint órája
,,Nagyon jó volt hallgatni a meséket, tök jó volt egy picit belelátni abba, hogy kik meg mit megy hogyan csináltak a matematikában, nem csak azt megtudni, hogy mi az a tétel, ami többezer év haladás végeredménye lett.”
Sándor Andris foglalkozása
,,Nagyon tetszett, hogy egy teljesen új témakört ismerhettem meg.”
Bagoly foglalkozása
,,Nekem nagyon tetszett az, hogy először viszonylag könnyebb problémákat néztünk, és azokból építettünk fel nehezebb feladatokat, amik ilyen “bevezetések” nélkül sokkal nehezebbek lettek / nehezebbnek tűntek volna.”
Gondolkozás a teraszon
,,Szerintem idén nekünk kifejezetten jó volt, hogy volt Pósa-tábor szerű csoportmunka. ”

Vita

Vita
,,A vita szerintem elérte a kívánt célt, sok jó érvet tudtunk ütköztetni, kialakult egyetértés is bizonyos kérdések körül.”

Sártúra

Sártúra
,,Nagyon örülök, hogy az emberes sártúra nem az erdőben volt, hanem a kertben/udvaron és hogy kevésbé számított az idő, mert így nem kellett futnunk, hogy több pontot szerezzünk.”
Sártúra
,,A sártúrában egy kicsit sok földrajz volt, de nagyon tetszett.”
Kvíz
,,Kvíz: jó volt, csak én nem vagyok benne jó, ezért nem szeretem annyira, mint a többi részt.”

Sportversenyek

Röpi döntő
,,Jó volt, hogy a sportversenyek tovább eljutottak (bár teljesen nem fejeződtek be), mint tavaly. Az időjárás túlságosan befolyásolta a röplabda döntőjét.”
Röpi nézők
3 legjobb dolog a táborban: ,,Az ottlévő emberek, közös sportolás és társasozások, beszélgetések”

Táborzárás

Csoportkép
,,Készíthetnénk mindig egy csoportképet a tujás rész előtt is.”
Vége
,,Nagyon köszönöm a meghívást, csodás egy hét volt mint mindig.”