A Gondolkodás Öröme Alapítvány

Treff- és Pikk-csoportok 2. minitábora

November végén, december elején megtartottuk a két csoport immár második táborát. A kísérleti program ezúttal is a Magyar Bridzs Szövetség székhelyén zajlott – nekik ezúton is nagyon köszönjük a támogatást és a nagyszerű helyszín biztosítását.

A foglalkozások ismétléssel (a helyes válaszadók szaloncukrot kaptak), és a házi feladatok megbeszélésével kezdődtek. Ezt követték a megszokott villámkérdések (hölgy vagy a tigris, illetve geometriai problémák). A Treff-csoportban két új tagot is köszönthettünk. Ethan csatlakozott a csoporthoz, illtve délelőtt meglátogatta Lajos bácsi is a tábort.

A programot több szünet tette könnyedebbé: egy hosszú ebédszünet és két kisebb. Így összesen 6-7 tanórányit matekoztunk. A szabadidőben többféle játékot is játszottunk, többek között licitálós mutogatósat és rajzolósat is.

A szünet után egy nagy-brittaniai focitorna eredményeit próbáltuk megfejteni, majd következett a kis csoki szerző nagy csapatjáték. Itt a diákok nagyon jól szerepeltek, majdnem minden csapat majdnem minden feladatot megoldott.

Beszámoló az első foglalkozásról.