A Gondolkodás Öröme Alapítvány

Lemur-csoport 5. tábora

A Lemur csoport ötödik táborára 2016. szeptember 16-18. között, Nikházy Laci vezetésével került sor. Segítői Pósa Lajos, Bursics Anna, Csepregi-Horváth Zsófi, Czeller Ildi, Németh Ilcsi, Steller Gábor, Tőri Tünde és Ureczky Bálint voltak. A rendkívül népes, 36 fős társaságból 32-en tudtak eljönni a táborba, az épület így is kellően megtelt vidámsággal. Hiányzóink jelentős része az IJSO versenyre való felkészítésen vett részt.

A tábort a szokásos módon házi feladatok megbeszélésével kezdtük, majd valamivel több, mint másfél óra csoportmunka következett, hat új feladattal. Az ezt követő rövid megbeszélésen szó esett a fakultatív házi feladatokról – ezek megoldói csoki jutalmat kaptak -, végül fél 9-kor zártuk a pénteki matekprogramot.

Este a már hagyománynak számító gyilkosos helyett kipróbáltuk a mutogatós játékot, majd barkochba-történeteket találgathattak az érdeklődők. Sőt, egy új barkochba-történet is keletkezett egy esti látogató kapcsán.

Szombat délelőtt folytattuk a korábbi feladatok megbeszélését, sor került egy hosszabb blokknyi csapatmunkára, végül együtt gondolkodva ismerkedtünk meg a sokszögek, egyéb alakzatok átmérőjének fogalmával.

A délutáni csapatjáték során a csapattagoknak sokféle szerepben ki kellett próbálniuk magukat, voltak kincsvadászok, szabadulni vágyó rabok, de még távoli bolygókon élő szerelmesek is. A csoki jutalom helyett ezúttal lehetett egészségesebb, gyümölcs jutalmat is választani. (Illetve néhányan, akik kiérdemelték, automatikusan a kiemelt gyümölcs jutalomban részesültek…) Miután mindenki alaposan elfáradt a gondolkodásban, a napot egy jól megérdemelt gyilkosos játékkal fejeztük be, ami a nagy érdeklődésre való tekintettel két helyszínen párhuzamosan zajlott.

Vasárnap Lajos bácsi mesélt néhány meglepő tényt az egyik stratégiás játékunk történetéről, a hátralévő időt pedig sűrűn váltakozó csoportmunkával és megbeszéléssel töltöttük. A tábor hivatalos részének végeztével néhányan még maradtak egy közös focizásra a táborvezetővel.

Lemur-csoport 5. tábor

Lemur-csoport 5. tábor

2016. szeptember 16–18.