A Gondolkodás Öröme Alapítvány

Medve-csoport, 12. tábor

2016. június 10-12-e között tartottuk a Medve-csoport második, összeségében tizekettedik táborát. A tábor a házi feladatok fontosságának felelevenítéséről szólt, ugyanis néhányan úgy tűnt, hogy erről megfeledkeztek. A házi feladatok után folytattuk az utunkat a halmazelmélet és a számelmélet mélyebb bugyrai felé. Megismerkedtünk egy mesebeli szigettel, ahol csodák-csodájára mindenki boldog (ami ennél is meglepőbb, hogy ennek matematikai oka van).

Este a foci eb nyitómeccse szolgáltatta a közös programot. Némi nehézséget okozott a közvetítés összehozása, de végülis egy laptop a segítségünkre sietett. Néhányan Mr. X-eztek.

Szombaton nagyobb pusztítást végeztünk a megmaradt házi feladatokban, és tovább folytattuk a tábor fő témáit. A délután szintén a fociról szólt, bár most nem nézték, hanem csinálták.

A délutáni csapatjáték nagyon szoros, és kiegyensúlyozott küzdelmet hozott, apró nüanszok döntöttek. A csapatjáték egyik legnagyobb tanulsága, hogy a Hanabi nevű játékra ezentúl más szemmel fogunk nézni.

Este a meccsnézés ismét program volt, de megnőtt Mr. X. népszerűsége is. Vasárnap elvartuk a függőben maradt szálakat, és mindenki elkezdett készülni lélekben a jól megérdemelt nyári pihenőre.

Időpont: 2016. június 10-12.
Résztvevők száma: 22 fő
Táborvezető: Szűcs Gábor
Segítők: Pósa Lajos, Csenger Géza, Fehér Zsombor, Hujter Bálint, Juhász Péter, Kutas Péter, Jankó Zsuzsi.
Matekfoglalkozások időtartama: 14 óra

Medve-csoport 12. tábor

Medve-csoport 12. tábor

2016. június 10–12.