A Gondolkodás Öröme Alapítvány

Bébé-csoport, 11. tábor

2016. május 6-8-a között tartottuk a kettévált B-csoport második táborát. A normál csoport neve Bébé lett. A névadó Both Benedek a kőszegi alreál híres diákja. A táborban nagyon sok hiányzó volt, igazán családi hangulatban telt a hétvége. Pénteken megküzdöttünk a házi feladatokkal, több, mint a felét meg is beszéltük. Az új feladatok új szálakat indítottak el (térgeometria és játékelmélet).

Este közös játék volt, lényegében mindenki idegen szavak szótárás játékot játszott.

Szombaton folytatódtak a házi feladatok megbeszélései, illetve haladtunk az új feladatokkal is. A segítők szombat délelőttre szinte teljes egészében kicserélődtek, összességében heten fordultak meg a hétvégén a Tapolcsányi utcában (Nagy Kartal és Jankó Zsuzsi első alkalommal). Délután a csapatjáték alatt a táborvezető esküvőre volt hivatalos, ezért a játék lebonyolítását Kiss Viktor vette át. Sikerrel le is zajlott, két csapat szerepelt a még jobbak kategóriájában.

Este a csoport történetében először vendégelőadó érkezett, Kiss Dániel mesélt arról, hogy hogyan is gondolkodtak az ókori rómaiak. Az előadás érdekes volt, túl is csúszott az előzetes időkereten, ezért a takarodó meglehetősen későn fél 12-kor volt.

A vasárnap főként mesével telt, alaposabban megbeszéltük, hogy milyen érdekes kérdéseket tett fel Hilbert a térgeometriában. Beszéltünk a végtelenekről is, reméljük, hogy jobban megértettük a viselkedésüket. Néhány kérdést még megbeszéltünk, másokból házi feladat lett.

Időpont: 2016. május 6-8.
Résztvevők száma: 14 fő
Táborvezető: Szűcs Gábor
Segítők: Pósa Lajos, Rakovszky Tibor, Zámbó Csilla, Nagy Kartal, Jankó Zsuzsi, Kiss Viktor, Damásdi Gábor.
Matekfoglalkozások időtartama: 14 óra

Bébé-csoport 11. tábor

Bébé-csoport, 11. tábor

2016. május 6–8.