A Gondolkodás Öröme Alapítvány

Kb-csoport, 2. tábor

A K-csoport az első tábor után (a mátrafüredi diákok érkezése után) kettévált, így ez néhány diáknak az első míg másoknak már a második Tapolcsányi utcai tábora. Az érkezés után így a program a szabályok ismertetésével kezdődött. Ezek közül a legfontosabb a hétközben ott lakó gyerekek dolgainak tiszteletben tartása. A második helyen a takarodó áll, amelyre azért van szükség, hogy az egész napos matekozás alatt frissek és kipihentek legyenek a diákok.

A szakmai program a házi feladatok megbeszélésével kezdődött. Ezután helyben gondolkozás következett. Lajos bácsi bemutatott egy számkitalálós trükköt. A trükk reprodukálása lett a feladat, melyet még néhánnyal kiegészítettünk. A gondolkozás a táborban megszokott módon 2-3 (esetleg 4) fős csoportokban folytatódott. Kivételes módon most egy 5 fős csoport is létrejött (a lányok együtt voltak). Előtte rövid tájékoztatás is elhangzott arról, hogy a csoportban hogyan érdemes gondolkodni.

Este fociztak a diákok, illetve kis csoportos játékokat játszottak. A játékok között nagyon népszerű volt az Adel, ebben a játékban műkincsgyüjtőknek, rablóknak és detektíveknek kell túljárnia egymás eszén. Lefekvés előtt következtek a szokásos barkochbatörténetek.

Szombat reggel egy hosszabb megbeszéléssel kezdődött a program. A programot megnézték a BSM (Budapest Semesters in Mathematics) amerikai diákjai is (Szász Réka vezetésével).

A délutáni szünetben egy hatalmas 22 résztvevős focibajnokság is zajlott Molnár-Sáska Zoli szervezésében. A küzdelem nagy és kiegyensúlyozott versengést hozott, csak az utolsó két mérkőzésen dőlt el a győztes kiléte. A bajnokság után még sokan játszottak “tömegfocit” is (10-10 fős csapatokban).

A délután csapatjátékban is a focizáson látott lelkesedéssel gondolkoztak a csapatok, ennek megfelelően szinte mindenki szinte mindent megoldott. Így mindenki elégedetten készülhetett az esti játékokra.

Az esti tevékenységek a pénteki forgatókönyv szerint alakultak. Először foci, majd utána vacsora. Ezt követően pedig a kis csoportos játékok játszották a főszerepet. Majd lefekvés előtt még minden szoba újra kapott barkochba történeteket.

Vasárnap következett a függőben maradt szálak lezárása. Sőt még egy csokiszerző villámkérdéses blokk is belefért a délelőttbe. Mindeki hazaindult, hogy kipihenje ennek a különösen intenzív és lelkes hétvégének a fáradalmait.

Időpont: 2016. április 29 – május 1.
Résztvevők száma: 30 fő
Táborvezető: Pósa Lajos
Segítők: Juhász Péter, Jakucs Rita, Steller Gábor, Gosztonyi Balázs, Molnár-Sáska Zoli, Katona Dániel, Szűcs Gábor
Matekfoglalkozások időtartama: 14 óra 45 perc

Kb-csoport, 2. tábor

Kb-csoport, 2. tábor

2016. április 29 — május 1.