A Gondolkodás Öröme Alapítvány

Okapi-csoport, 7. tábor

Az Okapi-csoport hetedik táborára (az extra tábort is beleszámítva a nyolvadikra) 2016. március 18. és 20. között került sor. Sajnos négyen nem tudtak részt venni a táborban egyéb elfoglaltságaik, illetve betegság miatt. Szerencsére így sem voltunk kevesen, mert 34 diák matekozott együtt a táborvezetőt és a segítőket nem számolva.

A pénteki program a szoksásonál később kezdődött, mert sokan vettek részt a Kavics Kupán. Őket megvártuk, csak 6-kor kezdtük a programot. A házi feladatok megbeszélése után vacsoraszünetet tartottunk, majd jött még egy kis gondolkodás az új feladatokon.
Este szokás szerint a tábor egyik fele az udvaron focizott, a másik fele közös játékban vett részt. A múltkori táborban kipróbált Mr X sikeresnek bizonyult, így pénteken és szombaton este is játszottunk ilyet.

Szombat délelőtt folytattunk a pénteken megkezdett témákat, majd délután a szokásos csapatjáték tette ki a matekozással töltött idő jelentős részét. A csapatjáték nagyon szoros volt, egy feladat nagyon nehéznek bizonyult, 3 feladatot viszont szinte minden csapat megoldott.

Vasárnap délelőttre már sokan elég fáradtak voltak, de mindenki igyekezett kitartóan gondolkodni.

A tábor létszáma jelentősen lecsökken a következő táborra. A jelenleg tizedikes évfolyamon szétválik a B-csoport, így az Okapi-csoport tizedikesei közül hatan csatlakoznak a két csoport valamelyikéhez. Reméljük, hogy ott is jól fogják érezni magukat.

Időpont: 2016. március 18–20.
Résztvevők száma: 34 fő
Táborvezető: Juhász Péter
Segítők: Czeller Ildikó, Damásdi Gábor, Kiss Viktor, Pósa Lajos, Simon Petya, Steller Gábor, Szűcs Gábor, Zámbó Csilla
Matekfoglalkozások időtartama: 13 óra 45 perc

Okapi-csoport 7.tábor

Okapi-csoport, 7. tábor

2016. március 18–20.