A Gondolkodás Öröme Alapítvány

Felhívás: Gergely-napi játékdélután

Kedves Diákok!
Tisztelt Tanárok!

Az MTA Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet Szakmódszertani Csoportja a múlt tanévben programot szervezett hátrányos helyzetű, matematikából tehetséges, hatodikos diákok számára, ezt a kezdeményezést szeretnénk folytatni.

2016. március 12-én, 14 órától 17 óráig Gergely-napi játékdélutánt hirdetünk. A rendezvény a matematika iránt érdeklődő diákoknak szól. Változatos témákkal, játékokkal várjuk a résztvevőket különböző állomásokon. A helyszín az Eötvös Loránd Tudományegyetem Lágymányosi Campusa, a pontos helyről emailben értesítjük a jelentkezőket.

Hogyan néz ki a program?

Jelen felhívás egy alkalomra szól, ezen az alkalmon mindenki kötetlenül és játékosan foglalkozhat matematikával. A délután alatt bármikor be szabad kapcsolódni, nem baj, hogyha valaki később érkezik.

Matekdélután Matekdélután

A diákoknak lehetőséget adunk a folytatásra is. Az eziránt érdeklődőkkel egy tehetséggondozó programot indítunk. A tavasz folyamán havonta egy-egy hétköznap délelőtt intenzív matematika szakkört tartunk az Alapítvány szervezésében. A pontos időpontokat a jelentkezőkkel egyeztetjük.

Az intenzív programon részvétel meghíváshoz kötött. A meghívás a Gergely-napi délutánon mutatott teljesítménytől függ. A programon való részvétel ingyenes.

Kiket várunk?

Tehetséges, érdeklődő gyerekeket. A tehetséget nem könnyű felismerni. Ez olykor egyértelmű, máskor viszont rejtőzködőbb jellegű. Lehet, hogy nem is 5-ös matematikából, rendetlen a füzete, nincs meg a napi leckéje. De amikor valami szokatlan, új dologgal találkozik, elemében van. Szereti a kihívásokat, a nehéz feladatokat, az ilyen diákokat várjuk erre a programra.

A tehetséges gyerekek egy része nem szerepel jól a versenyeken vagy még sohasem vett részt rajtuk. Nem baj, ha valakinek nincsenek versenyeredményei.

Hátrányos helyzetű diákokat. A tehetséges, jó helyzetben lévő diákok számára számtalan, színvonalas képzés elérhető. Most azoknak szeretnénk lehetőséget kínálni, akik nincsenek ilyen szerencsés helyzetben. A hátrányos helyzet egy jogi fogalom, precízen megfogalmazott követelményei vannak, alapvetően azokat várjuk, akik ebbe a kategóriába esnek. Azonban kivételes esetekben, indoklással ellátva olyan jelentkezést is elfogadunk, ahol a jelentkező jogilag nem hátrányos helyzetű.

Hatodikosokat. Szeretnénk, hogyha a diákok tárgyi tudása azonos lenne, ezért kizárólag hatodikos diákok jelentkezését tudjuk elfogadni.

Jelentkezés

A jelentkezés feltétele, a szaktanári ajánlás, ezért kérjük, hogy az alábbi jelentkezési lapot a gyerek matematikatanára töltse ki.

Jelentkezési lap

A jelentkezés határideje: 2016. március 9. (szerda).

A program szervezője Szűcs Gábor, A Gondolkodás Öröme Alapítvány munkatársa

Bármilyen kérdéssel, hozzászólással az alábbi elérhetőségeken fordulhatnak hozzánk: szgabbor@gmail.com, 30/562 00 32

Budapest, 2016. február 18.