A Gondolkodás Öröme Alapítvány

Mongúz-csoport, 4. tábor

Február 12-14-ig tartottuk a Mongúzok 4. táborát, 26 gyerek részvételével. A tábort Nikházy Laci vezette, segítői Pósa Lajos, Csepregi-Horváth Zsófi, Németh Ilcsi, Zámbó Csilla, Kiss Matyi és Németh Gergő voltak. Péntek délután a szokásos házi feladat megbeszélés mellett jutott idő több, mint másfél óra csoportmunkás gondolkodásra is. Vacsora után a gyilkosos játéké lett a főszerep, amelyben mindenkinek jutott valamilyen karakter – a porszívóügynöktől a bombán át Cupido-ig.

Szombat délelőtt 9-től egészen fél 2-ig matekoztunk, egy fél órás szünettel. A fő téma a számelmélet mellett a végtelen meglepő tulajdonságai és a rekurzív gondolkodásmód volt. A délutáni 3 órás szünet után egy rövid megbeszélést a nagy szombat délutáni csapatjáték követte, melynek során 2 és fél óra csoportos gondolkodásban kellett 5 feladatot megoldani a csapatoknak. A feladatok között volt kétszemélyes stratégiás játék, egy számkódos robbanó zár kinyitása, és egy furcsa vándorút elhelyezése a földgömbön. Minden csapat kiválóan szerepelt. Este a már megszokott gyilkosos játék mellett előkerült a Bang kártyajáték is, valamint a takarodó előtti barkochbatörténetek sem maradtak el.

A vasárnap nagy része matekozással telt, egy fél órás szünet mellett 4 órát foglalkoztunk matematikával, amelynek nagyjából a fele zajlott csoportmunkában. A tábort Lajos bácsi zárta csokiszerző villámkérdésekkel, melyekben egy amatőr csillagász munkássága is előkerült. A táborban mindenki nagyon jól érezte magát, az egész hétvége remek hangulatban, hasznos munkával telt el.