A Gondolkodás Öröme Alapítvány

B-csoport, 10. tábor

Ez volt a B-csoport második tábora a 2015/16-os tanévben, és egyben a jelenlegi formájában utolsó is. Szerencsére csak kevés embert hátráltatott egyéb elfoglaltság, így a 38 fős csoportból 33-an el tudtak jönni. A pénteki nap dolgozattal kezdődött, majd a házi feladat megbeszélésével folytatódott. Az új feladatokon való gondolkozásra amiatt nem is maradt idő. Beszéltünk a csoport leendő kettéválásáról is, mindenkinek választania kellett a normál (alkalmazottab irány) és az intenzív csoport (absztraktabb irány) között.

Az esti szabadidős játék önszerveződően alakult, Kulcsár Gergő vezetésével játszottak egy resistance nevű játékot. Az ifik az este további részét a dolgozatok javításával töltötték.

Szombaton röviden folytattuk a házi feladatok megbeszélését. Majd az új feladatokon való gondolkozás miatt későn, de megalakultak a csapatok, mivel sok volt a négyfős csapat, mindenkinek kényelmesen jutott hely. Tovább folytatódtak a végtelennel kapcsolatos feladatok, sok régi táborból maradt feladattal végeztünk.

A délutáni szünetben sem változott a program: újra a resistance volt napirenden. A szünet után következett a kihagyhatatlan csapatjáték, amely ezúttal próbára tette a csapatokat, szinte alig volt olyan csapat, aki mindent megoldott.

A csoportválasztások is véglegesedtek a nap folyamán. Voltak, akiknek a döntése egyértelmű volt. Akik bizonytalanabbak voltak, azokkal személyesen is megbeszéltük a választást.

Este a filmet néztünk, a régóta, sokak által várt Hukkle volt soron. A film tetszést aratott a kicsi, de lelkes közönség körében. A film után közös erővel nagyjából össze is raktuk a film történetét.

Vasárnap megbeszéltük a csapatjáték feladatait, és igyekeztünk elvarrni a függőben lévő szálakat is. Emellett törlesztettünk sok régi adósságot is, és találkoztunk egy újfajta végtelennel is. Ezzel a tábor véget is ért, a különváló csoport tagjai (kissé szomorúan) búcsút vettek egymástól.

Időpont: 2016. január 22–24.
Résztvevők száma: 33 fő
Táborvezető: Szűcs Gábor
Segítők: Pósa Lajos, Kiss Viktor, Blázsik Zoli, Fehér Zsombor, Hujter Bálint, Csepregi-Horváth Zsófi, Kutas Peti, Bursics Anna.
Matekfoglalkozások időtartama: 13 óra

B-csoport 10.tábor

B-csoport, 10. tábor

2016. január 22–24.