A Gondolkodás Öröme Alapítvány

K-csoport, 1. tábor

A nyári, mátrafüredi táborban a tehetséges, hatodikos diákoknak felkínáljuk a lehetőséget, hogy jöjjenek a hétvégi táborokba is. Ők az induló csoport első tagjai, őket egészítik ki azok a diákok, akik tanári ajánlás révén kerülnek kapcsolatba velünk. Ha teljesítik a belépő feladatsor által támasztott elvárásokat, akkor ők is az induló csoport teljes jogú tagjai lesznek. Természetesen a nyári anyagot nekik is el kell sajátítaniuk. Ezért az első táboruk anyaga nagyrészt a mátrafüredi anyagra épül.

A táborban először a diákok megismerkedtek az épülettel, majd a tábori szabályok rövid ismertetése után el is kezdődött a munka. Két csoportban kaptak először érdekes feladatokat Lajos bácsi, illetve Juhász Peti vezetésével. A feladatokkal fél nyolcig végeztek is a diákok, így maradt idő az esti szabadidős program megbeszélésére. A közös játékot választotta a csoport. Először a „Homlokon kártyák” című játék volt, amelyet aztán a mutogatós játék követett. Ezzel azonban még nem volt vége az esti programnak, hiszen minden szoba kapott barkochba-történeteket.

A következő nap villámkérdésekkel indult, ahol az ügyesen és gyorsan válaszolók bőséges csokijutalomban részesültek. Ezután következett a pénteki feladatok megbeszélése, immáron közösen. Majd következtek az új feladatok. Hallottunk a görögökről, képzeletben ellátogattunk Monte Carloba, sőt még tragikus sorsú gróffal is megismerkedtünk. Az új feladatokon már nem egyénileg dolgoztak a diákok, hanem 2-3 fős csapatokban.

A délután rögtön egy nagy, 3 órás szünettel kezdődött, itt a legtöbben a hideg ellenére lelkesen sportoltak (sokan fociztak, néhányan pingpongoztak). Ezután következett a csapatjáték, ahol a csapatok küzdöttek a jutalomért. A játék díjazásánál általában kétféle díj szokott lenni (jók és a még jobbak). Most azonban mindenki a még jobbak kategóriába került, köszönhetően a csapatok lelkes és színvonalas munkájának.

Este mindenféle társast tanulhattak és próbálhattak ki a diákok, majd elalvás előtt ismét minden szoba kapott barkochba-történeteket.

Vasárnap következett a függőben maradt szálak lezárása. Újra volt két csoportban gondolkozás (a jó megoldások jutalma szaloncukor volt), és a tábor végén egy nagyobb villámkérdés blokk is helyet kapott. Az épület rendbe rakása után mindenki hazaindult, hogy még kipihenje magát a hétfői iskola előtt. A tábor fárasztó volt, de ez nem csoda, hiszen a résztvevők valószínűleg most matekoztak életükben először 14 órát egy hétvége alatt.

Időpont: 2015. november 13–15.
Résztvevők száma: 28 fő
Táborvezető: Pósa Lajos
Segítők: Jakucs Rita, Molnár-Sáska Zoli, Steller Gábor, Juhász Péter, Gosztonyi Balázs, Szűcs Gábor
Matekfoglalkozások időtartama: 14 óra

K-csoport, 1. tábor

K-csoport, 1. tábor

2015. november 13–15.