A Gondolkodás Öröme Alapítvány

Beluga-csoport, 5. tábor

Táborvezetőként úgy éreztem, hogy nagyszerű hangulatban zajlott a tábor, rengeteg gondolkodással, játékkal (és csokival). A Beluga csoport ötödik táborában már érezhetően nehezedett az anyag, de a gyerekek nagyszerűen haladtak. 4 új gyerek csatlakozott a csoporthoz, illetve egy új segítő is: Stark Patrícia. A kezdeti becslésekkel ellentétben népes segítősereg jött össze, köztül több táborvezetővel is: Csenger Géza, Gosztonyi Balázs, Juhász Peti, Németh Ilcsi, Steller Gábor, Szűcs Gábor. Külön blokkban mesélt az új kérdések fontosságáról és a lehetséges és lehetetlen határának kereséséről Pósa Lajos (ami sok pozitív visszajelzést kapott a tábor utáni véleményekben).

Az őrjáték és a mutogatós játék most már klasszikus kedvenc a táborban: nem volt olyan szünet, amikor ne játszotta volna legalább egy pár ember, és minden este a teljes tábor összegyűlt ezekre a játékokra. Most a csapatjáték is hallatlan sikert aratott: a csapatok annyira jól teljesítettek, hogy a szokásos 1-2 tábla csoki helyett 2-3-at osztottunk ki díjnak.

Nagyszerű csoport ez a Beluga, nagyszerű gyerekekkel (nekem mindenképpen a kedvenc csoportom, de persze első táborvezetőként elfogult vagyok).

De beszéljenek inkább a gyerekek. Zárásként alább néhány vélemény.

Danka Miki

Mik voltak a legjobb dolgok a táborban?

Nagyon jó feladatok voltak (nekem kifejezetten tetszik, hogy megpróbálják behozni ezeket a modern dolgokat, gondolok itt a robotcsigára, programozásra),rengeteg új dolgot tanultam, a társaság nagyszerű, az egész tábor jó volt 🙂
Főleg a csapatverseny tetszett és a szünetbéli foci, és a CSOKI!
A csapatjáték, az őrjáték és a mutogatós játék.
A társaság, a gondolkozás a feladatokon és az esti barchoba történetek.
Fantasztikus volt, ilyen zseniális tanárok, gyerekek között lenni, új dolgokat tanulni. Főleg az a szemlélet tetszik, hogy meg kell tanulnunk a saját fejünkkel gondolkodni és saját kérdéseket feltenni, mivel eddigi életemben általában arra törekedtem mindig, hogy a kérdésekre megleljem a választ, de valóban a világ nem fog előrehaladni ha nem tudunk új kérdéseket feltenni.
Szeretem, hogy nem áruljátok el sokáig a feladatok megoldásait, és nekünk kell rájönnünk. A társaság is nagyon jó, a mutogatós játék, az esti barchoba történetek.
A többi gyerek.

Mik azok a dolgok, amik nem tetszettek?

A legrosszabb az volt, hogy túl rövid volt. Tudom, hogy nem megoldható, de jobb lenne, ha mondjuk 4-5 naposak lennének a táborok. Jó lenne, ha gyakrabban lennének táborok, mondjuk évente 4-5. Kezdődhetnének kicsit később reggel a foglalkozások, hogy ne kelljen olyan korán kelni. Jó lenne, ha este egy kicsit tovább lehetne játszani. Kicsit hiányoltam a villámkérdéseket ebből a táborból.
Hiányoltam a villámkérdéseket. (Nem a csokik miatt.)
Túl hamar elment ez a 2 nap.

Mit gondoltál a segítőkről?

Elmehetnének a „Legyen ön is milliomos”-ba műsorvezetőnek, olyan jól kétséget tudnak kelteni az emberben. Ezezkívül nagyon okosak és segítőkészek.
Nagyon kedvesek voltak. Főleg Bagoly, aki legtöbbször jött ellenőrizni a feladatokat és érdekességeket is mesélt, valamint Tünde és Ilcsi (remélem jól tudom a nevüket), akik szombaton barkochbatörténeteket meséltek.
Mint mindig, most is kedvesek és segítőkészek voltak.
Lajos bácsi mesélhetne még többet.
Beluga-csoport, 5. tábor

Beluga-csoport, 5. tábor

2015. november 6–8.