A Gondolkodás Öröme Alapítvány

Okapi-csoport, 6. tábor

2015. november 20. és 22. között tartottuk az Okapi-csoport 6. táborát. (A tábor valójában a hetedik összejövetel volt, hiszen az ötödik tábor után volt egy extra tábor, amiben elég nagy volt a hiányzók száma.) A tábor létszáma 38 főre nőtt a legutolsó tábor óta, ami rekordot jelent a Tapolcsányi utcai táborok történetében.
Minden fiúk számára kiutalt szobában elkelt az összes ágy, csak a lányok szobájában maradt szabad hely.
A pénteki nap szokás szerint házi feladatok megbeszélésével kezdődött. Ezt egy rövid szünet követte, majd a csapatok megalakulása után új feladatokon gondolkoztak a résztvevők.
Az este folyamán voltak, akik az udvaron fociztak (ezt a szokásukat a tábor hátralévő részére is megtartották), mások pedig Mr. X-et játszottak.
Szombat délelőtt 49 ember volt a táborban, többször mindannyian a nagytanulóban. A 38 gyerek, a segítők és a táborvezető mellett ugyanis 7 vendég tekintette meg a tábort, közülük hatan az USA-ból érkeztek. A feladatmegbeszéléseket és a csoportmunkát is megnézték, utólag nagy lelkesedéssel beszéltek a táborról.
A délutáni szünetet követően a szokásos csapatjáték 5 feladatán törték a fejüket a diákok.
Szombat este Scheuring István, evolúcióbiológus volt a vendégünk, aki különböző evolúcióhoz kapcsolódó játékokat játszott a diákokkal.
Vasárnap délelőttre már elég fáradt volt a társaság, de így is összesen 14 órát matekoztunk a hétvégén.

Segítők: Czeller Ildikó, Damásdi Gábor, Steller Gábor, Szűcs Gábor, Zámbó Csilla
Táborvezető: Juhász Péter

Okapi-csoport, 6. tábor

Okapi-csoport, 6. tábor

2015. november 20–22.