A Gondolkodás Öröme Alapítvány

Okapi-csoport 5. tábora

2015. március 27–29. között ötödik alkalommal találkozott az Okapi-csoport a Tapolcsányi utcában. 29 diák tudott eljönni, egy hiányzó volt. A táborvezető Juhász Péter mellett, Pósa Lajos, Czeller Ildikó, Damásdi Gábor és Nikházy László szórakoztatták a gyerekeket. A 29 diák 11 csapatban törte a fejét a hétvége során.

Pénteken a szokásoknak megfelelően házi feladatokat beszéltünk meg, majd csoportmunka következett, ahol új feladatokon lehetett gondolkozni. Este az elmaradhatatlan mutogatós játék szinte mindenkit az emeleti társalgóba csalogatott. A kevés kivétel a sötét udvaron focizott.

Szombat reggel egy dolgozattal indult a program. 4 feladat szerepelt az „étlapon”, erre volt 60 perce mindenkinek. A javítás során kiderült, hogy nagyon rendesen felkészült a társaság. Talán nem is volt még ennyire jól sikerült dolgozat, mióta van ez a hagyomány a hétvégi táborokban. A dolgozat után már szokásos medrében zajlott a tábor. A szombat délutáni nagyszünetben a focié volt a főszerep. Ezt követően a csapatjáték komoly kihívás elé állította a csapatokat, egyetlen csapat sem tudott minden feladatot kifogástalanul megoldani. Este ismét volt mutogatós játék, az éjszaka folyamán pedig egy órát veszítve áttértünk a nyári időszámításra.

Vasárnap délelőtt villámkérdésekkel is csokihoz lehetett jutni, és újabb gondolkozni valók kerültek terítékre. A hétvége során összesen 14 órát és 40 percet töltöttünk matematikával.

Okapi-csoport 5.

Okapi-csoport, 5. tábor

2015. március 27–29.