A Gondolkodás Öröme Alapítvány

VA-csoport 10. tábora

A VA-csoport 10 táborát 2015. február 6. és 8. között tartottuk. Sajnos nem tudott mindenki eljönni, mert az időpont ütközött a Dürer Verseny döntőjével, ahová hárman is bejutottak a csoport tagjai közül (Csurgai-Horváth Bálint és Major András fizikából, míg Horváth Hanga kémiából. Hangáék meg is nyerték a versenyt, amihez szívből gratulálunk.) Sajnos egy megbetegedés is csökkentette a táborban résztvevők létszámát.
Végül 19 diák volt jelen. A tábort Pósa Lajos vezette, segítői Czeller Ildikó, Damásdi Gábor, Dankovics Attila, Juhász Péter és Nikházy László voltak.
A hétvége során 14 óra 20 percet töltöttünk matematikával. Mivel a tervek szerint ez a csoport utolsó előtti tábora volt, így elég nehéz témák szerepeltek az “étlapon”. A csapatjátékban nagyon jó teljesítmények voltak, így az a szokatlan dolog történt, hogy kénytelenek voltunk mindössze egy csapatot kiemelni és a “még jobb” kategóriába sorolni, mivel ők voltak az egyetlenek, akik mindent megoldottak.
Első este a Mr X nevű játék töltötte ki a matek utáni részt. Először játszottunk ilyet, a kezdeti döcögés után kifejezetten jól beindult a mulatság. Sajnos a feladvány túl nehézre sikerült, így a konkrét nevet senki nem ismerte, de páran körül tudták írni, hogy kire gondoltunk.
Legközelebb az utolsó táborban találkozunk, ahol igyekszünk a függőben lévő témákat lezárni, sok izgalmas kérdés végére járni. Nem lesz könnyű.

VA-csoport 10.

VA-csoport, 10. tábor

2015. február 6–8.