A Gondolkodás Öröme Alapítvány

Bátonyterenyei programok

2014 szeptemberében indult egy program, amelynek keretében hetente egyszer az alapítvány által támogatott tanárok látogatnak el a bátonyterenyei tanodába, és ott játékos logikai, gondolkodásfejlesztő foglalkozásokat tartanak hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeknek. Elsősorban fiatalabb, 4-7. osztályos gyerekek vesznek részt a programban, koruk szerint két csoportban. A foglalkozásokon nemcsak bátonyterenyei, hanem mátraverebélyi gyerekek is tanulnak, játszanak.

Az első félév programjának csúcsa egy egész napos budapesti kirándulás volt, amelyre a foglalkozásokat leggyakrabban látogató gyerekeket hívtuk meg, és persze ott volt az összes tanárunk (az első félévben elsősorban Radnai Ágnes és Mózes Krisztián) és civil segítőnk is. A nap elején (nagy sikert aratva) a falmászással ismerkedtek a gyerekek, majd a budai Híd Bisztróban kaptak egy finom pizzát és üdítőt (köszönet a Híd Bisztró támogató áraiért), majd egy kis 4-es metrózást követően a Csodák Palotájában zárult a program.
Nagy öröm volt látni, hogy a gyerekek mennyire élvezték a napot.

A 2015-ös tavaszi félévben Balogh Ádám és Kiss Mátyás folytatták a programot, azaz ők járnak Bátonyterenyére szombat délelőttönként, és tartják a foglalkozásokat. A tavaszi időszakban már egyértelműen látszódnak az eredmények: a gyerekek megszerették a foglalkozásokat, és jobban is teljesítenek. A szombati foglalkozások mellett elindult egy, az iskolai tanulást segítő kezdeményezés is: jó tanuló budapesti diákok skype-on segítik rendszeresen bátonyterenyei társaikat elsősorban matematikából és nyelvekből.

Bátonyterenye

Bátonyterenyei programok