A Gondolkodás Öröme Alapítvány

Projektek

Célunk, hogy az Alapítvány támogatása átlátható és nyomon követhető legyen. Az alábbiakban összefoglaljuk az aktuális projektjeinket. Amennyiben szimpatikusnak találja valamelyik célunkat, akkor az utalás vagy online adományozás közleményébe írja be a megfelelő program kódját.

Kedvezményezett: A Gondolkodás Öröme Alapítvány
Bankszámlaszám: 11600006-00000000-67814154
IBAN: HU50 1160 0006 0000 0000 6781 4154

Ha külön nem jelezzük, akkor a programokat mindenképpen megvalósítjuk. A támogatásból hiányzó összeget az Alapítvány saját vagyonából előteremti. Amennyiben a támogatási összeg eléri vagy meghaladja az előirányzottat, akkor a támogatási lehetőséget lezárjuk. Ha több támogatás gyűlik össze a szükségesnél, vagy egy projekt nem indul el a támogatás elégtelensége miatt, akkor a megmaradó összegeket későbbi, hasonló programok finanszírozására fordítjuk. A lezárult projektekről a Beszámolók lapon tájékozódhatnak majd.

Bármilyen megjegyzést szívesen fogadunk az agondolkodasorome [K] gmail [P] com emailcímen.


Ösztöndíj

7.8%

Az Alapítvány egyik célkitűzés, hogy a tehetséges diákok számára ne jelentsen gondot megfelelő oktatás elérése. Két középiskolás diák tanulmányait ösztöndíjjal támogatja az Alapítvány.

Időtartam: 2016. szeptember — 2017. január
A teljes költség: 400 000 forint
Egy havi ösztöndíj összege: 40 000 forint/fő
Közlemény: Osztondij

Támogatom


Térgeometriai feladatgyűjtemény

11.7%

Célunk egy feladatgyűjtemény létrehozása, amely felfedeztető módszerrel dolgoz fel térgeometriai kérdéseket. Célközönségünk a 7-10. évfolyamos, tehetséges diákok és tanáraik. A kiadvány elkészülésének feltétele a támogatási összeg rendelkezésre állása, az elkészült kiadványt elektronikusan elérhetővé tesszük. Egy elkészült részlet.

Határidő: 2017. augusztus 30.
A kiadvány teljes költsége: 300 000 forint
Közlemény: Tergeometria

Támogatom


Gondola-program

88.0%

Új tevékenységünk a Gondola program. Ennek keretében az alapítvány nem a tehetséges, hanem a hátrányos helyzetű bátonyterenyei és mátraverebélyi gyerekek fejlesztésére koncentrál. Jelen célunk egy budapesti kirándulás megszervezése. Bővebben.

Időpont: 2017. október 20-22. és december 1-3.
A hétvége teljes költsége: 150 000 forint
Egy gyerek részvételének költsége: 10 000 forint
Közlemény: Gondola

Támogatom


Kárpátaljai program

36.7%

2016. júniusában egy tanártovábbképzést és egy gyerekprogramot tartottunk Beregszászon a helyi érdeklődő tanárok meghívására. A programon felmerült az, hogy jó lenne folytatni a megkezdett munkát. A munka folytatását egy kétnapos tanároknak és diákoknak szóló program formájában tervezzük.

A program tervezett időpontja: 2017. tavasz (egyeztetés alatt)
A program megvalósításának költsége: 150 000 forint
Közlemény: Karpatalja

Támogatom


MaMuT (2017)

1.0%

A Matematikai Mulatságok Tábora (MaMuT) olyan nyári matematika tábor, amelybe kiemelkedő képességű, 10-15 éves diákokat hívunk meg. A kb. 90 diák egy hetet tölt Mátrafüreden. A diákokkal 6 csoportban két-két tanár foglalkozik, a nagy létszámú segítői karnak köszönhetően személyes figyelem jut minden diákra. A matekozáson kívül változatos szabadidős programok is segítik a kikapcsolódást (pl.: kirándulás, sportversenyek, sártúra). Bővebben.

A tábor tervezett időpontja: 2017. augusztus eleje
A tábor költsége: 5 000 000 forint
Közlemény: MaMuT

Támogatom


MaMuT2 (2017)

0.0%

A Matematikai Mulatságok Tábora 2 (MaMuT2) olyan nyári matematika tábor, amelybe a középiskolai matematikaversenyek legjobban szereplő diákjait hívjuk meg. A 45 diák 5 napot tölt Mátrafüreden, ahol mintegy 20 órányi, intenzív matematikafoglalkozáson vesznek részt. Ezen kívül a szabadidős programok között szerepel sportversenyek, kirándulás és közéleti vita is. Bővebben.

A tábor tervezett időpontja: 2017. augusztus eleje
A tábor költsége: 2 500 000 forint
Közlemény: MaMuT2

Támogatom


TechTábor

33.3%

A TechTábor kísérleti program. Célunk, hogy a diákokat közelebb hozzuk az informatika valódi világához. Az informatika oktatásra kevés figyelem jut. Nincs szó az iskolában arról, hogy hogyan működik egy valós problémát megoldó szervezet: pl. hogyan lett egy befejezetlen doktori munkából a világ legnagyobb keresőcége, és hogyan találja ki egy szervezet hogy mitől lesz egy okostelefon igazán használható. A kísérleti program ezekre a kérdésekre kíván választ adni, a hasznos tapasztalatokat a honlapunkon közzé kívánjuk tenni.

A program időtartama: 2016. ősz — 2017. tavasz
A program költsége: 300 000 forint
Egy diák részvételének költsége: 15 000 forint
Közlemény: TechTabor

Támogatom


Hétközi foglalkozások helyszíne

A Tapolcsányi utcai épület már több, mint 200 hétvégi tábornak szolgált helyszínéül. Célunk, hogy az Alapítvány tevékenységét kiterjesszük, és hétközi foglalkozásokat is szeretnénk szervezni. Ehhez keresünk megfelelő épületet/helyszínt. A foglalkozásokhoz szükségünk van 2-3 teremre, illetve egy nagyobb helyre, ahol a közös megbeszéléseket tarthatjuk. Mivel a diákjaink az egész országból érkezhetnek, ezért örülünk a könnyen megközelíthető, budapesti helyszínnek.

Egy foglalkozás gyakorisága: havonta egy teljes nap
Egy csoport tervezett létszáma: kb. 15 fő
Foglalkozások tervezett száma: 3 csoport

Kérjük, ha tud ilyen helyről, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot az agondolkodasorome [K] gmail [P] com emailcímen.


Dürer Verseny

40.0%

A Dürer Verseny egy egyetemisták által szervezett, országos csapatverseny. A verseny szervezői közül sokan volt táborosok, néhányan máig is aktív ifik. A miskolci háromnapos döntőn mintegy 250 diák vesz részt, a döntő gazdag programja lehetőséget teremt a versenyzők közti kapcsolatok kialakítására. A versenyen való részvétel ingyenes, az Alapítvány szeretne hozzájárulni a döntő szervezéséhez. A verseny honlapja.

A döntő időpontja: 2017. február 10-12.
A hozzájárulás mértéke: 500 000 forint
Közlemény: Durer

Támogatom


Dokumentumfilm

0.0%

A 2016-os nyári táborban a tábort bemutató videó készült a táborról. Távlati célunk, egy olyan dokumentum készítése, amely a hétvégi táborokat mutatja be. Célunk a tábor tanárainak, szervezőinek, diákjainak bemutatása, illetve fontosnak tartjuk, hogy a felfedeztető matematikaoktatás fontosabb elvei is megjelenjenek a videóban. A videó elkészülésének feltétele a támogatási összeg rendelkezésre állása. A nyári táborról készült videók már elérhetőek.

Időtartam: 2016. ősz — 2017. tavasz
Teljes költség: 450 000 forint
Közlemény: Dokumentumfilm

Támogatom