A Gondolkodás Öröme Alapítvány

MaMuT 2023

2023 nyarán megszerveztük a 20. MaMuT-ot. Idén három új tanár is kipróbálhatta magát, akik a visszajelzések alapján ügyesen helytálltak. Az egyikőjük így nyilatkozott az élményről: „Pont olyan volt, mint amikor 14 imádnivaló és hihetetlen okos 12 éves egyszerre és azonnal akarja elmondani a saját megoldását, és visít, ha a ‘csoki’ vagy ‘játék’ szót kiejtem a számon: felejthetetlen, fárasztó, és minden perce nagyon megérte.❤️”

Lassan megszokottá válik, hogy a Sártúrát két külön napon rendezzük, a tapasztalatok alapján élvezhetőbb is a program.

Természetesen idén is volt – többek között – szabadulószoba, asszociációs gráf, sportverseny, számháború, Petyantán, tábortűz. Ezeken kívül néhány új programon vehettek részt a diákok. Volt kreatív sarok, ahol saját mamutot varrhattak a diákok, csütörtökön Erdélyi Bernát tartott nagy sikerű bűvész showt.

A táborról készített képekből készítettünk egy rövid válogatást, a képek mellett a programokra érkezett jellemző visszajelzések is olvashatók.

„Első alkalommal voltam MaMuT táborban, így a feladatok nagyon tetszettek. Izgalmas volt, hogy nem szigorú tanórai keretek között zajlottak.”
„Először azt hittem, csak vicc volt, hogy az eszkimók hogyan fognak fókát, de hát lássuk be, a feladat tényleg nagyon élvezetes volt. A megoldása pedig… fájdalmas.”
„A kirándulás és főleg az élősakk nagyon tetszett, az ötlet nagyon jó, a csapatok nagyjából egyenlőre sikerültek, szerintem mindenki élvezte, aki játszott.”
„Idén először a Kékesre mentem. Jó volt, megérte ezt is kipróbálni.”, „A kékestetői túra túl hosszú volt, lélekben meghaltam…”
„Nagyon tetszett a társasjátékok széles választéka, bevenném A Mars terraformálását.”
„Bár idén nem jutott erre annyira sok idő, Zolival nagyon jó volt röplabdázni.”
„Nagyon tetszettek a játékok, a Petyantán volt a kedvencem.”
„Vicces volt a DráMaMuT”
„A főfeladat nagyon tetszett, ötletes volt és sokszínű, eddigi legjobb.”
“… a főfeladat pedig jobb volt mint a tavalyi. Különösen az tetszett benne, hogy lehetett többféle úton is eljutni az E5-höz. Az A1 az beugratós volt… szerencsére nem mentünk el lóherét keresni.”
„A bűvészkedés fantasztikus volt, minden trükk lenyűgözött.”
„Köszönöm szépen a meghívást a táborba, és még visszatérek *gonosz köpenysuhintás*!”

DZ