A Gondolkodás Öröme Alapítvány

Beszámoló az NTP-TFV-19 pályázatról

A pályázat keretein belül szerveztük meg az Alapítvány öregdiákjainak aktívabb bevonását az alapítvány szakmai munkájába. 2019. szeptemberében öregdiák találkozót szerveztünk, míg 2020. júliusában tábort szerveztünk öregdiákjaink számára. A táborban a szakmai munka segítése mellett, előadások, szervezett beszélgetések is voltak. Amíg a járványhelyzet lehetővé tette évközben is szervezünk kéthavi rendszerességgel közösségi délutánokat, ahol kötetlen formában találkozhatnak egymással diákjaink és öregdiákjaink.

A Repülő Iskola programban olyan diákokat szólítottunk meg öregdiákjaink bevonásával, akiknek eddig nem volt módjuk találkozni a tehetséggondozás megszokott formáival. Az első szakaszban kb. 30 iskolát kerestünk fel, és ott a szokásostól eltérő módon foglalkozzunk matematikával, megismertetve őket a felfedeztető módszerrel. A járvány miatt a foglalkozások egy része személyesen, másik része online zajlott. Az online-ra való áttérés zökkenőmentenesen megvalósítható volt. A program második részében pedig a velünk kapcsolatba kerülő diákok számára pontversenyt szerveztünk, ahol a diákok részletes visszajelzést kaptak a munkájukról.

A pályázati időszak további fontos eredménye volt az öregdiákokjaink, példaképek bemutatása. Ennek köszönhetően a diákjaink jobban megismerhették azt, hogy mit csinál egy matematikus, egy informatikus vagy akár egy író, vagy sportoló.

NTP-TFV-19-0072
A Matematikában tehetséges gyerekek, öregdiákok társadalmi felelősségvállalása program támogatásban részesült az NTP-TFV-19-0072 kódjelű pályázaton.

Pályázat logó