A Gondolkodás Öröme Alapítvány

Véget értek a hatodikos minitáborok

Május végén megtartottuk a tanév utolsó hatodikos minitáborát.

Október óta 8-8 alkalommal találkoztunk a Smaragd és a Zafír csoport gyerekeivel. Alkalmanként reggel 9-től délután 3-ig törtük a fejünket, vitatkoztunk, nevettünk, játszottunk, összebarátkoztunk. Magyarország 9 településének 19 iskolájából érkeztek minitáborosaink. Sokfelől, sokféle előismerettel. Olyan településekről is, ahol (tanáraik beszámolója alapján) nincs lehetőség a matematikai tehetséggondozásra, és olyan gyerekek is jöttek, akik párhuzamosan már eddig is több szakkörön vettek részt, sokan közülük szép eredményeket értek/érnek el rangos, országos matematika versenyeken.

Hamar összerázódott a társaság, és kialakult egy olyan közeg, amiben jó gondolkodni. Bátran lehet vitatkozni, és kíváncsiak egymás véleményére, megoldására. Az is természetessé vált, hogy olykor tévedünk.

  • „Ilyen típusú feladatokkal nem nagyon találkoztam még. Ezek olyan feladatok, amiken jó elgondolkodni.”
  • „Egyre jobban élvezem a feladatokat, mert már nem félek megoldást mondani. Az elején attól féltem, hogy ha rossz lesz, akkor rosszul érzem majd magamat.”
  • „Jó, hogy hosszabb ideig gondolkodhatunk csapatban, így elmondhatjuk egymásnak a véleményünket a feladatok megoldásával kapcsolatban, s ha valamiben nem értünk egyet, azt megbeszélhetjük.”
  • „Nagyon várom ezeket az alkalmakat, és nagyon örülök neki, hogy egy olyan közösségbe is beletartozok, ahol mindenki nagyon szereti a matekot.”

Még nem köszöntünk el teljesen egymástól, a csapat jelentős része június végén összegyűlik a Tapolcsányi utcai főhadiszálláson, a háromnapos nyári minitáborban. Egy idei utolsó közös fejtörésre és játékra. A következő tanévtől sokan „hétvégi táboros” diákként továbbra is velünk maradnak.