A Gondolkodás Öröme Alapítvány

Tatán jártunk, a XXXII. Matematika Táborban

Május elején 32. alkalommal került megrendezésre Tatán az a matematika tábor, amelyre a Vaszary János Általános Iskola által szervezett levelező versenyen szereplő legsikeresebb diákok nyernek meghívást minden évben. A tábor jutalom az egész évben lelkesen gondolkodó 3-8.osztályos gyerekek számára.

Délelőttönként 2×2 órában matematika foglalkozások zajlanak vendégtanárok vezetésével, a nap további részére pedig a tábor szervezői rendkívül színes programot állítanak össze a gyerekeknek.

Idén hajókázás, dottó (kisvonat), bányamúzeum és skanzen, érdekes kísérletek az Eötvös József Gimnáziumban, és még sokáig sorolhatnám, mi minden szerepelt a repertoárban.


A Tatai Televízió beszámolója az eseményről.

Pósa Lajos (Medve) az idők kezdete óta, vagyis most éppen harminckettedszer vett részt a táborban. Minden évben érkeznek gyerekek a versenytől függetlenül az ő „szárnyai alatt”, akik ily módon lehetőséget kapnak részt venni ebben a remek táborban. Idén két nyolcadik osztályos „ifi” segítette a munkáját, Bencsik Ádám és Bán-Szabó Áron, akik a matekos foglalkozásokon kívül a szabadidőben is odafigyeltek a gyerekekre, és nagy sikerrel gondoskodtak a szórakoztatásukról.

Örülök, hogy ebben az évben én is belekóstolhattam a tatai tábor életébe, megismerkedhettem két nagyszerű táborvezetővel, Mészárosné Nagy Évával, valamint Szalai Erzsivel, és sok – a matematika iránt lelkes – gyerekkel találkozhattam.

Szenyovszky Judit (Nyúlanyó)

Csoportkép a tatai tábor résztvevőiről