A Gondolkodás Öröme Alapítvány

Tehetséggondozó minitáborok

kép

A minitáborok keretében havonta egy alkalommal, hétköznap, reggeltől délutánig foglalkozunk matematikával.

Az egynapos, iskolaidőben zajló „minitábor” konstrukciót az elmúlt tanévben kísérleti jelleggel indítottuk. A gyerekek visszajelzései, illetve saját megítélésünk alapján is úgy gondoljuk, hogy beváltotta hozzá fűzött reményeinket. (A 2016/17-es szakkört Szűcs Gábor vezette a „Pikk” és „Treff” csoportnak párhuzamosan. A foglalkozásoknak a Magyar Bridzs Szövetség adott otthont Budapesten, XII. kerületi, Böszörményi úti versenytermében.)

A gyerekeknek lehetőséget adunk a nyugodt, elmélyült gondolkodásra. Szeretnénk, hogy megtapasztalják az önálló gondolkodás, felfedezés örömét. Bátran tegyenek fel kérdéseket, vitassák meg gondolataikat hasonló érdeklődésű társaikkal. Fontosnak tartjuk, hogy képesek legyenek egymásra odafigyelni. Az idő egy részében a gyerekek csapatban gondolkodnak, együtt járják be a megoldáshoz vezető utat.

Minden foglalkozáson beiktatunk egy hosszabb szünetet a kisebb pihenők mellett, amikor izgalmas társasjátékokkal színesítjük a napunkat, miközben még jobban megismerkedhetünk egymással.

A szakkört Budapesten tartjuk, a helyszínt és időpontot később pontosítjuk, illetve egyeztetjük a jelentkezőkkel. Az első alkalmat novemberben tartjuk, várhatóan 6-7 foglalkozás lesz a tanév során.

Jelentkezés

A szakkörre kizárólag 6. osztályos diákok jelentkezését várjuk. A jelentkezéshez szaktanári ajánlást is kérünk. Iskolánként kérjük, hogy legfeljebb három diákot ajánljanak.

A regisztrációhoz szükséges űrlap az alábbi linken érhető el: Jelentkezés.

A jelentkezéseket az űrlapon megadott adatok alapján, egyénileg bíráljuk el. A programon való részvétel ingyenes.

Jelentkezési határidő: 2017. október 24. (kedd).

A program vezetője Szenyovszky Judit. Bármilyen felmerülő kérdés vagy kérés esetén a következő címre várjuk leveleiket: agondolkodasorome [K] gmail [P] com