A Gondolkodás Öröme Alapítvány

Bébé-csoport 12. tábora

2016. október 21-23-a között tartottuk a Bébé-csoport tizenkettedik táborát. A tábor a sok későn érkező miatt igazán családi hangulatban kezdődött. Új segítők is érkeztek a csoporthoz (Lenger Dani, Matszangosz Ákos, illetve Nagy Kartal). Megbeszéltük a páratlan sorszámú házi feladatokat. Az eddigiek mellett elindult egy új téma is: az algebra. Az este az elmaradhatatlan közös játékkal telt, ezúttal címkitalálás szavakkal játékot játszottunk Csepregi-Horváth Zsófi vezetésével.

Szombaton folytatódtak a házi feladatok megbeszélései, illetve haladtunk az új feladatokkal is. A segítők szombat délelőttre szinte teljes egészében kicserélődtek, összességében hatan fordultak meg a hétvégén a Tapolcsányi utcában. Az új téma feladatai absztraktak voltak, ennek a diákok eltérő mértékben örültek.

Este vendégelőadó érkezett, Hannák Gábor mesélt arról, hogy hogyan is működik a QR-kód. Az előadás érdekes volt, utána pedig egy hosszú beszélgetés zajlott a mérnöki, illetve tudományos pályák előnyeiről és hátrányairól. Emiatt a takarodó meglehetősen későn, fél 12-kor volt.

A vasárnap főként a szálak lezárásával telt, továbbá egy szép, geometriai összefüggést sikerült alkalmaznunk egy kombinatorikai problémában.

Időpont: 2016. október 21-23.
Résztvevők száma: 16 fő
Táborvezető: Szűcs Gábor
Segítők: Nagy Kartal, Kiss Viktor, Csepregi-Horváth Zsófi, Lenger Dani, Matszangosz Ákos, Kutas Peti.
Matekfoglalkozások időtartama: 14 óra

Bébé-csoport 12. tábor

Bébé-csoport, 12. tábor

2016. október 21–23.