A Gondolkodás Öröme Alapítvány

Okapi-csoport, 2. extra tábor

Az Okapi-csoport második extra táborára 2016. június 21. és 23. között került sor. A tábor nem a reguláris tábori anyag folytatása volt, új témákat kezdtünk, amiket aztán eléggé félbehagytunk 🙂
Mivel a nyári szünetben, hétköznapokon zajlott az esemény, ráadásul a foci EB ideje alatt, így a tábor időbeosztása kifejezetten szokatlanra sikerült.
A matek program kedden 3 órakor kezdődött, és nem sokkal 7 óra előtt ért véget. A Boldog-sziget és Szűcs Gábor kockával kapcsolatos problémái képezték a feladatok egy részét. Közben egy hosszabb szünet alkalmával a tábor résztvevőinek jelentős része az udvaron focizott. Fél 8-tól esti vendégünk volt, az egykori táboros diák, Koncz Imre. Előadása az üzleti életről szólt abból a szemszögből, hogy miért és milyen matematikára van ezen a területen szükség.
Szerda délelőtt Pósa Lajos rekurzív sorozatokkal kapcsolatos problémái is terítékre kerültek. Délután a szokásosnál lényegesen rövidebb szünet volt, de a matekozás is nyúlfarknyi hosszúságú lett. Az esti program fő attrakciója a Magyarország-Portugália mérkőzés megtekintése volt, amelyet Holló Krisztának köszönhetően (aki befogadott minket a meccs erejéig a lakásába) kiváló körülmények között nézhettünk meg. A meccs is nagyszerű volt, 6 góljával egészen az izlandiak kieséséig gólrekorder volt a tornán.
Csütörtök reggel igyekeztük lezárni a 3 témakör feladatait, de ez nem volt túl sikeres, maradt bőven nyitott kérdés.
A délelőtt második felében egy rövid (mindössze 4 feladatot tartalmazó) csapatjáték volt.

Időpont: 2016. június 21-23.
Résztvevők száma: 25 fő
Táborvezető: Juhász Péter
Segítők: Korándi Danó, Németh Ilcsi, Pósa Lajos, Simon Petya, Szűcs Gábor, Zámbó Csilla
Matekfoglalkozások időtartama: 12 óra

Okapi-csoport 2. extra tábor

Okapi-csoport 2. extra tábor

2016. június 21–23.