A Gondolkodás Öröme Alapítvány

Okapi-csoport, 1. extra tábor

2015. június 26. és 28. között tartottuk meg az Okapi-csoport első extra táborát. Azért extra, mert a nyári szünet miatt tudtuk, hogy nem fog tudni mindenki eljönni. Emiatt a tábor anyaga is extra, a nagy részét nem kell tudni a következő táborra.
A hétvége menetrendje nagyjából a szokásos volt, bár most kicsit kevesebbet matekoztunk összesen a megszokotthoz képest.
A táborban 26 diák vett részt. A táborvezető Juhász Péter volt, akinek a munkáját Pósa Lajos, Czeller Ildikó, Kiss Viktor, Simon Petya, Szűcs Gábor segítette.

Péntek délután a program nem a házi feladatok megbeszélésével kezdődött, hiszen erre az alkalomra nem voltak házi feladatok. Rögtön néhány új probléma került terítékre. Ezek egy részét az este folyamán meg is beszéltük.
Matekozás után szokásos mutogatós játék zajlott, amiben szinte mindenki részt vett.

Szombaton az első másfél órás programot szokatlan módon Lajos bácsi tartotta. Ráadásul sok vendégünk is volt. Meglátogatták a tábort a Budapest Semesters in Mathematics (BSM) elnökségének tagjai, köztük Babai László világhírű magyar matematikus is, illetve négy, az Egyesült Államokban leendő matematikatanárokat tanító tanár is. Rajtuk kívül az Index újságírója és fotósa is ellátogatott hozzánk, beszélgetett a tanárokkal, diákokkal egyaránt.
A szombat délelőtt második felét ismét Juhász Peti tartotta. A szünet a szokásosnál korábban kezdődött, mert a BSM megvendégelte a diákokat egy ebédre. Ebéd után focizás az udvaron, illetve tandemsakkozás, pingpongozás töltötte ki a szabadidőt.
A csapatjáték nem maradhatott ki az extra táborból sem. 2 kifejezetten nehéz feladat is bekerült a kínálatba, de ennek ellenére nagyon jó eredmények születtek.

Vasárnap délelőttre sok korábbi kérdés tisztázása maradt, azokon még lehetett gondolkozni, nem bővült már jelentős mértékben a feladatok listája. Sok probléma megoldását meg is beszéltük a tábor végén, hiszen ebben a táborban nem volt cél, hogy házi feladatok keletkezzenek.

A tervek szerint nem ez volt a csoport utolsó extra tábora 🙂

Okapi-csoport, 1. extra tábor

Okapi-csoport, 1. extra tábor

2015. június 26–28.