A Gondolkodás Öröme Alapítvány

VA-csoport 11. tábora

A VA-csoport utolsó táborára 2015. június 5. és 7. között került sor. Két kivétellel minden tagja a csoportnak részt tudott venni a búcsútáborban, így 21 diák töltötte együtt a hétvégét a Tapolcsányi utcában. A tábort Pósa Lajos vezette, Gosztonyi Balázs, Juhász Péter, Kiss Viktor és Szűcs Gábor segítségével.

Pénteken a tábor házi feladatok megbeszélésével kezdődött, amik között volt néhány kifejezetten nehéz. Bár a megbeszélés hosszú volt, azért jutott péntekre is néhány új feladat.

A vacsorát követően az utolsó tábor péntekén szokásos ceremónia zajlott le, Lajos bácsi összetegeződött a csoport összes tagjával. Ezt követően kezdődött a mutogatós játék.

Szombaton a szokásoknak megfelelően zajlott a program, délelőtt intenzív gondolkodás volt, és már megjelent az első matematikatörténeti mese, majd délután ez folytatódott, és persze a szokásos csapatjáték sem maradhatott el.

A vacsoraszünet után meglepetéssel készültek a diákok, a táborvezetők tortát és ajándékokat kaptak. Az ajándékok között szerepelt egy-egy kis könyv, melybe a csoport tagjai készítettek bejegyzéseket a táborral kapcsolatos gondolataikról, élményeikről. Ezt követően Lajos régi érettségi dolgozatokból olvasott fel vicces idézeteket. A napot egy Mr. X játék zárta, amely most gyorsabb és könnyebb volt, mint a legutóbbi táborban.

Vasárnap több izgalmas feladatsor várt lezárásra. Nem mindent sikerült teljesen befejezni, így felmerült annak a lehetősége is, hogy a csoport igazán lelkes és szorgos tagjai még egyszer összegyűlnek egy egynapos tábor keretében.

Va-csoport 11.

Va-csoport, 11. tábor

2015. március 27–29.