A Gondolkodás Öröme Alapítvány

VB-csoport 10. tábora

2015. május 22–24-ig tartottuk a VB-csoport utolsó táborát. A csoportnak 11 tagja maradt így az utolsó táborra és sajnos egyikük nem tudott eljönni érettségivel kapcsolatos kötelezettségek miatt. A táborban tehát 10 diák vett részt Pósa Lajos vezetésével, akinek a munkáját Frankl Nóra, Dankovics Attila és Juhász Péter segítette.

A tábor szokatlan módon szombat délelőtt kezdődött és hétfő délutánig tartott, kihasználva a Pünkösd hétfő adta lehetőséget.
Szombat délőett házi feladatok megbeszélésével kezdődött a program, majd új feladatokon gondolkoztak a résztvevők. A délutáni hosszabb szünet után folytatódott a házi feladatok megbeszélése, majd ismét új feladatok kerültek terítékre. A nap során két izgalmas matematikatörténeti mese is színesítette a programot.

Szombat este Mr. X. játékot játszottunk. Két diák volt a kitaláló, és nehezen sikerült Barkochba-kérdéseket gyűjteni ellenük, mert nagyon ügyesen játszottak. Végül sikerült kitalálni a feladványt, mégpedig Hailé Szelassziét 🙂

A vasárnap délelőtt villámkérdésekkel kezdődött, szokásos gondolkozással folytatódott, majd ismét egy matematikatörténeti mesével végződött. A nagy szünet után kezdődött a csapatjáték 3 csapat részvételével.

Este a két táborvezető ajándékot kapott a táborlakóktól, mégpedig két általuk nem ismert társasjátékot. Az est hátralévő részében kipróbáltuk a két játékot, a Bausack-ot és a The Boss-t.

Hétfő délelőtt már mindenki elég fáradt volt, de voltak még feladatok, amiket feltétlenül meg kellett oldani, beszélni. Erre a napra is jutott azért matematikai mese.

Végül 5 perc híján 18 órát töltöttünk matematikával a hétvégén.

VB-csoport 10.

VB-csoport, 10. tábor

2015. május 23–25.