A Gondolkodás Öröme Alapítvány

Beluga-csoport 4. tábora

2015. április 24–26. között találkozott negyedik alkalommal a Beluga-csopoert. A táborvezető Danka Miki sajnos munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tudott ott lenni a táborban, így Pósa Lajos vezette a tábort. Segítői Csenger Géza, Gosztonyi Balázs, Juhász Péter, Németh Ilona, Steller Gábor voltak.

A csoportból két diák kilépett, ketten pedig betegség miatt maradtak távol. Azonban 5 új gyerek csatlakozott a csapathoz, így 28 fiatal törte a fejét hétvégén együtt.

Pénteken majdnem az összes házi feladatot sikerült megbeszélni és a szokásoknak megfelelően új kérdések kitűzésére is maradt idő, amit csoportmunka követett. Vacsora után először őrjátékot, majd ezt követően 3 csapatban mutogatós játékot játszottak a táborlakók.

Szombat délelőtt vendégek érkeztek a táborba. A www.bsmath.hu) 7 amerikai diákja és tanáruk, Kollányi Fruzsina látogatta meg a tábort, és követte végig a délelőtt programját.
Délután a szokásos csapatjáték töltötte ki az idő nagy részét. 2 csapat minden feladattal megbirkózott, de ez nem jelenti azt, hogy könnyű lett volna a feladatsor.
Este őrjáték következett ismét, majd az érdeklődőknek Juhász Péter mesélt Izlandról fényképes vetítés keretében.

Vasárnap a szombat délelőtthöz hasonlóan simét szerepeltek villámkérdések. Természetesen szokásos csoportmunkára szánt feladatok is voltak. Ebben a táborban nem jutott idő a Programozható Robotcsigával kapcsolatos új kalandokra, de nem szakad vége ennek a feladatsornak sem.

Végül összesen 14 órát és 40 percet töltöttek a diákok matematikával a hétvégén.