A Gondolkodás Öröme Alapítvány

Az Algo Pro Club felhívása

A ProgTáboraink vezetője, Nikházy László – Alapítványunktól független – felhívását osztjuk meg. Amennyiben van kedvetek, próbáljátok ki ezt a lehetőséget.

Az Algo Pro Clubban online programozás szakköröket indítunk és számos más közösségi programot hirdetünk az informatika iránt érdeklődő diákoknak. Ezt a nonprofit egyesületet sok kiemelten tehetséges fiatal programozóval hoztuk létre, akiknek nagy része a ProgTáborokban is segítőként dolgozik. Úgy gondoljuk, hogy hazánkban és nemzetközileg is egyedülálló a szervezet, mivel az Algo Pro Club – tudomásunk szerint – az első versenyprogramozói egyesület.

Az egyesület elsődleges tevékenysége a fiatalabb korosztály tehetségeinek felkarolása és algoritmikus programozás tanítása, viszont rendkívül fontos számunkra a programozási versenyekhez kapcsolódó közösség építése, amelynek felnőtt korban is részese maradhat bárki. Népszerűsítjük a programozási versenyeket, nemzetközi online megmérettetéseken való közös indulással szeretnénk megosztani a szenvedélyünket a fiatalokkal, és ezzel elősegíteni, hogy örömöt leljenek a kihívást jelentő algoritmikus feladatok megoldásában. De nem csak versenyzőknek szólnak a foglalkozásaink, hanem bárkinek, aki érdeklődik az algoritmusok és programozás világa iránt.

Az október elején induló online Algo Pro szakkörökre 10-18 éves diákok jelentkezését várjuk a honlapunkon keresztül, a teljesen kezdőtől egészen a nemzetközi versenyekre felkészítő szintig. A szakkörökbe később is be lehet csatlakozni, bármikor lehet jelentkezni. Kezdőknek Python nyelvet tanítunk, péntek délutánonként indul egy csoport, és igény esetén még más időpontban is. Az algoritmikus problémamegoldás, illetve programozási versenyek iránt érdeklődőknek C++ nyelven tartunk 2 órás foglalkozásokat úgy, hogy heti egyszer bármelyik délután lehet jönni hétfőtől csütörtökig. A szakköröket a Nikházy László vezeti, akinek sokéves tapasztalata van programozás tanításban, az egyesületi tagok pedig kis csoportokban foglalkoznak a résztvevőkkel. Hétvégente tartunk konzultációkat, workshopokat, saját versenyeket, és közösen veszünk részt nemzetközi versenyeken. Kezdetben az összes szakmai foglalkozásunk online lesz, de emellett szeretnénk közösségépítő személyes találkozókat is szervezni.

A foglalkozásokon való részvétel havi tagdíjhoz kötött, de ennek mértékét mindenki maga választja meg, és ez minden eseményünkön való részvételt fedez.

További információ és a jelentkezés a honlapon érhető el: https://algopro.hu/ 

Nikházy László