A Gondolkodás Öröme Alapítvány

Tehetséggondozó matematika minitábor hatodikosoknak

Októberben ismét várom szeretettel a matematika iránt lelkes, a szokatlanabb, fogósabb kérdéseken gondolkodni vágyó hatodik osztályos gyerekeket. Találkozunk majd rejtvényekkel, lyukasztunk, ragasztunk, vágunk, csomózunk, hajtogatunk. Itt a helyed, ha szívesen foglalkozol ilyesmivel.

Bővebben:

Helyszínünk a Milestone Intézet lesz, melynek címe: 1077 Budapest, Wesselényi u. 17.

Októbertől májusig csoportonként havonta egyszer találkozunk, előreláthatólag mindig csütörtökön. Az első alkalom előtt a gyerekek megkapják a tanév során várható időpontokat.

A foglalkozások 9 órától délután 3 óráig tartanak. Délelőtt és délután is intenzíven matekozunk. A szünetekben érdekes logikai játékokat lehet kipróbálni, nap közepén pedig egy hosszabb szünetet tartunk, amikor mindenki megeheti az otthonról hozott ebédjét, majd közös játékokra és társasjátékok tanulására is lesz lehetőség. Közben alaposabban megismerkedünk egymással.

A gyerekeknek módot adunk a nyugodt, elmélyült gondolkodásra. A kis létszámú csoportokban valóban megvalósítható, hogy a lassúbb, egy-egy feladat kapcsán szívesen gondolataikba mélyedő gyerekek nyugodtan eljuthassanak önálló felfedezéseikig, és közben a gyorsabban gondolkodók se unatkozzanak. Célunk, hogy mindenki megtapasztalja az önálló gondolkodás, felfedezés örömét, bátran tegyenek fel kérdéseket, vitassák meg gondolataikat hasonló érdeklődésű társaikkal. A közös feladatmegbeszélések során szeretnénk, hogy kialakuljon az igény a sajáttól eltérő gondolatok megismerésére, és a többiekkel való együttműködésre. Az idő egy részében a gyerekek 2-3 fős csapatban gondolkodnak, együtt járják be a megoldáshoz vezető utakat.

Mivel a rendszeres készülés a hatékony közös haladáshoz elengedhetetlen, a jelentkezés azoknak ajánlott, akik szívesen fektetnek nagyobb energiát a felkészülésbe két minitábor között is. Ez egyben feltétele is a részvételnek. Két alkalom között mindig lesznek gondolkodnivalók, melyekről levélben kell beszámolni a következő foglalkozás előtti határidőig. Így mindenki saját ütemében haladva, közben igénye szerint segítséget kérve gondolhatja végig a megoldásokat a közös megbeszélés előtt.

(Szülői felajánlás keretében esetleg megoldható, hogy nagyon messziről érkezve a foglalkozás előtti éjszakát Budapesten lehessen tölteni. Kérem, hogy a felmerülő igényt a jelentkezési űrlap megjegyzés rovatában jelezzék.)

Jelentkezés

A szakkörre kizárólag 6. osztályos diákok jelentkezését várjuk. A jelentkezéshez szaktanári ajánlást kérünk:

Jelentkezési lap

A szaktanári ajánláshoz: kérem, hogy iskolánként legfeljebb két gyermeket jelöljenek első helyen, túljelentkezés esetén ezt is figyelembe vesszük. Részletek a „szaktanári ajánlás” űrlapon. Kérés, kérdés esetén a megadott levelezési címen vagy telefonon vegyük fel a kapcsolatot!

Szaktanári ajánlás kitöltése

Jelentkezési határidő a szaktanári ajánlás kitöltésével együtt: 2023. szeptember 17. vasárnap.

Bár szívünk szerint minden lelkes diákot szívesen fogadunk, túljelentkezés esetén ezt nem tudjuk megtenni. A jelentkezés során megadott adatok alapján minden jelentkezést egyénileg mérlegelünk. Előnyben részesítjük azokat a gyerekeket, akik vidéki, illetve matematika tagozattal nem rendelkező iskolába járnak.

A szakkörön való részvétel, mint alapítványunk minden egyéb foglalkozása és tábora is, ingyenes. Így igyekszünk biztosítani, hogy egyetlen tehetséges gyerek se maradjon ki a lehetőségből csupán anyagi okok miatt. Ahhoz azonban, hogy módunk legyen hosszabb távon fenntartani a programot, számítunk a szülői támogatásokra. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy az alapítvány támogatása/nem támogatása semmiféle következménnyel nem jár gyermekük bármilyen általunk szervezett programon való részvételi lehetőségének elbírálásában, sem most, sem a jövőben.

Bármilyen felmerülő kérdés vagy kérés esetén a következő elérhetőségek valamelyikén bátran keressenek:

Szenyovszky Judit

alapitvany[K]agondolkodasorome[P]hu

Telefon.: (70) 603-3551