A Gondolkodás Öröme Alapítvány

Tehetséggondozó matematika minitábor hatodikosoknak

Októbertől ismét várom szeretettel a matematika iránt lelkes, a szokatlanabb, fogósabb kérdéseken gondolkodni vágyó hatodik osztályos gyerekeket.

Ebben a tanévben a Milestone Intézet ad otthont a foglalkozásoknak. Címe: 1077 Budapest, Wesselényi u. 17.

Csoportonként havonta egyszer, előreláthatólag szerdai napokon találkozunk, 9 órától délután 3 óráig leszünk együtt. A gyerekeknek lehetőséget adunk a nyugodt, elmélyült gondolkodásra. A kis létszámú csoportokban valóban megvalósítható, hogy a lassúbb, egy-egy feladat kapcsán szívesen gondolataikba mélyedő gyerekek nyugodtan eljuthassanak önálló felfedezéseikig, és közben a gyorsabban gondolkodók se unatkozzanak. Célunk, hogy mindenki megtapasztalja az önálló gondolkodás, felfedezés örömét, bátran tegyenek fel kérdéseket, vitassák meg gondolataikat hasonló érdeklődésű társaikkal. Fontosnak tartjuk, hogy képesek legyenek egymásra odafigyelni. Az idő egy részében a gyerekek 2-3 fős csapatban gondolkodnak, együtt járják be a megoldáshoz vezető utakat.

Minden foglalkozáson beiktatunk hosszabb szünetet is a kisebb pihenők mellett, amikor társasjátékokkal színesítjük a napunkat, közben alaposabban megismerkedünk egymással.

A gyerekek és szüleik visszajelzései, és saját tapasztalataink alapján egyik előnye ennek a konstrukciónak, hogy a rendszeres és viszonylag gyakori találkozás megkönnyíti a gyerekek rendszeres készülését két alkalom között. Ez a hatékony közös haladáshoz elengedhetetlen. A részvétel ezért azoknak ajánlott, akik szívesen fektetnek nagyobb energiát a felkészülésbe két minitábor között is, ami egyben feltétele is a részvételnek.

Jelentkezés

A szakkörre kizárólag 6. osztályos diákok jelentkezését várjuk. A jelentkezéshez szaktanári ajánlást kérünk:

Jelentkezési lap

Szaktanári ajánlás kitöltése

Jelentkezési határidő a szaktanári ajánlás kitöltésével együtt: 2021. szeptember 24.

Bár szívünk szerint minden lelkes diákot szívesen fogadunk, túljelentkezés esetén ezt nem tudjuk megtenni. A jelentkezés során megadott adatok alapján minden jelentkezést egyénileg mérlegelünk. Előnyben részesítjük azokat a gyerekeket, akik vidéki, illetve matematika tagozattal nem rendelkező iskolába járnak.

A szakkörön való részvétel, mint alapítványunk minden egyéb foglalkozása és tábora is, ingyenes. Így igyekszünk biztosítani, hogy egyetlen tehetséges gyerek se maradjon ki a lehetőségből csupán anyagi okok miatt. Ahhoz azonban, hogy módunk legyen hosszabb távon fenntartani a programot, számítunk a szülői támogatásokra. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy az alapítvány támogatása/nem támogatása semmiféle következménnyel nem jár gyermekük bármilyen általunk szervezett programon való részvételi lehetőségének elbírálásában, sem most, sem a jövőben.

Bármilyen felmerülő kérdés vagy kérés esetén a következő elérhetőségek valamelyikén bátran keressenek:

Szenyovszky Judit

alapitvany[K]agondolkodasorome[P]hu

Telefon.: (70) 603-3551