A Gondolkodás Öröme Alapítvány

Online programozás szakkörök

Szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani a következő lehetőséget:

Weisz Ágoston, egykori táboros diákunk online programozás szakköröket tart érdeklődő motivált gyerekeknek 8-16 éves korig, tudás szerint csoportokra bontva. Januártól új gyerekek csatlakozhatnak a programhoz, mert új csoportot indít.

Ágoston 4 éve a Google-nél dolgozik Zürichben, ma már senior software engineerként. Közel 10 éve foglalkozik tehetséges gyerekekkel. Sok egykori és jelenlegi tanítványa szerepelt sikeresen a nemzetközi informatikai diákolimpiákon, országos versenyeken (IOI, CEOI, OKTV). Ez a program azonban egyáltalán nem versenyfelkészítésről szól, hanem a programozás egyéni és csoportos öröméről. Bátran csatlakozzanak olyanok is, akikben fel sem merül, hogy programozóversenyen indulnak.

A programról

Elsősorban online, önalló, illetve közös munkán alapuló rendszerben zajlik a programozás tanítása. A gyerekek számára egy hosszútávú anyag biztosított, feladatokkal, segítséggel, amit a saját tempójukban tudnak feldolgozni. Emellett online konzultációk, illetve az új anyagrészek online oktatása biztosítja, hogy mindenki megfelelően tudjon haladni. Az online alkalmaktól függetlenül bármikor kérhetnek es kapnak segítséget a gyerekek. Kialakult egy több mint 60 főből álló gyerekközösség, amelyben a gyerekek egymásnak is segítenek, és egymást is biztatják es motiválják. Alkalmanként közös online társasjáték eseteket is tartunk.

Kiknek ajánljuk?

Elsősorban a 8-14 éves korosztálynak, de 16 éves korral bezárólag lehet jelentkezni. Motivált, aktív tanulni vágyó gyerekeknek szól a program, akik nem félnek kérdezni. Semmilyen programozási tudás nem előfeltétel. Különleges tehetség szintén nem előfeltétel, de olyanok tudják igazán élvezni a programot, akiknek a matematikai problémákon való gondolkodás örömet okoz.

Anyagiak

A részvételi díj 3000 Ft havonta azoknak, akik rendesen csinálnak házi feladatokat, és 5000 Ft azoknak, akik nem.

Jelentkezés

Az alábbi űrlap kitöltésével lehet a programra jelentkezni. Az újabb csoport 2021. január 18-án indul, és a már meglévő csoportokhoz is lehet csatlakozni folyamatosan.

https://forms.gle/CXKiNZbJMpkFVwow8

A program szervezésében az alapítvány nem vesz részt. Kérjük, az esetleges kérdéseiteket az agoston.teaching@gmail.com címre küldjétek.