A Gondolkodás Öröme Alapítvány

Mongúz-csoport 2. tábora

Június 12-14-ig tartottuk a Mongúzok második táborát. 10 lány és 19 fiú jött el a táborba, és rajtuk kívül még egy 6 fős kisebb csoport is matekozással töltötte a hétvégéjét a Tapolcsányi utcában, ők az Okapi csoportba kaptak felzárkóztatást Juhász Péter vezetésével. A Mongúz csoportot Nikházy László vezette Pósa Lajos segítségével, ifiként vett részt a táborban Csepregi-Horváth Zsófia, Zámbó Csilla és Szűcs Gábor.

A pénteki megérkezés, szobák elfoglalása, ágyneműosztás után a délutáni matekprogramból sok időt elvitt az általános tudnivalók és a házi feladatok megbeszélése, de azért maradt idő új feladatokra is egy bő egy órás csoportmunka keretében, aminek negyed 9-kor lett vége. A vacsora után az esti játék következett, a nagy közös játékok közül csak a gyilkosos játék volt elég népszerű, az viszont a sok résztvevő miatt el is húzódott egy kicsit, így a takarodó valamivel 11 óra utánra csúszott.

Szombat délelőtt folytatódott az intenzív matematikai munka, a 4 órás matekprogram során a több, mint 2 órányi csoportmunkás gondolkodás mellett egyéni gondolkodásos villámkérdések is szerepeltek. A szombat délutáni hosszú szünetben aztán előkerültek a szekrényekből a társasjátékok, sakk-készletek. Ezután fél 5-kor kezdődött a program egy hosszabb megbeszéléssel, majd háromnegyed 6-tól a hagyományos szombat délutáni csokiszerző csapatjátékkal folytatódott. A maratoni, 140 perces gondolkodásban minden csapat nagyon jól szerepelt. Este a gyilkosos játék mellett ezúttal volt foci és betűárverés is, valamint a lefekvés előtti barkochba-történetek sem maradhattak el.

Vasárnap aztán ismét a matematikáé volt a főszerep, több, mint 4 órát matekoztunk. Ezt az időt velünk töltötte Lénárt István matematikatanár is, aki érdeklődéssel követte a tábori munkánkat. Végül, az épület rendberakása után, vasárnap délután 2-kor érzékeny búcsút vettünk egymástól a kellemes hangulatban telt hétvégét lezárva, de ősszel újra találkozunk és folytatjuk a közös munkát.

Mongúz-csoport 2.

Mongúz-csoport, 2. tábor

2015. június 12–14.