A Gondolkodás Öröme Alapítvány

MaMuT2 jelentkezések (2023)

Idén túljelentkezés volt a táborra, így sajnos nem tudtunk mindenkit meghívni. Minden jelentkezővel kifejezetten szívesen találkoztunk volna, azonban sajnos a kapacitásaink végesek, így voltak, akiknek nemet kellett mondanunk. Szeretnénk pár szót írni a döntésekről. Három fő szempontot mérlegeltünk:

  • Mindenki meghívást kapott, aki ebben a tanévben a Kömal B pontversenyében legalább 90 pontot szerzett. (Mindenkit biztatunk a kömalozásra, ezt továbbra is jelentős súllyal fogjuk figyelembe venni. A meghíváshoz szükséges pontszám természetesen változhat.)
  • Nemzetközi versenyeken való részvétel, válogatón való kiemelkedő szereplés elegendő volt a tábori részvételhez. Az idei Arany Dániel döntőjének díjazottjai (II. és III. kategóriában), és az idei OKTV II. és III. kategória döntőjében kiemelkedően szereplő diákok is meghívást kaptak.
  • A négy tábori csoport egyikébe olyan diákokat hívtunk, akik nem tagjai az Alapítvány hétvégi tábori csoportjainak és nem a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium speciális matematika tagozatán tanulnak.

A fenti szempontok a meghívások túlnyomó többségét (57 fő) eldöntötték. A fennmaradó helyek szétosztásánál figyelembe vettük a motivációt, és az egyéb versenyeredményeket. Illetve törekedtünk arra, hogy minden évfolyam kb. azonos létszámban vegyen részt. A tervezett 60 helyett 62-en kaptak meghívót.

A meghívásról Hujter Bálint, Juhász Péter, Nagy Kartal és Szűcs Gábor döntött.