A Gondolkodás Öröme Alapítvány

Tanáraink

Surányi László

Matematikus, 10 évig az MTA Matematikai Kutatóintézetében dolgozott kutatóként, utána a Budapesti Fazekas Gimnáziumban tanított matematikát 31 évig. Neves tudósokat nevelt, kiváló pedagógus; az MIT kitüntette az Inspirational Teacher Awarddal, Rátz Tanár Úr Életműdíjat és Mester-M díjat kapott. A matematika mellett filozófiával, zeneelmélettel és irodalommal foglalkozik. Az ELTE TTK és BTK-n tart szemináriumot a matematikai szemléletről.

Juhász Péter

1975-ben született, a budapesti Berzsenyi Dániel Gimnáziumba járt, speciális matematika tagozatos osztályba. Matematikatanár, térképész (PhD) és programozó matematikus diplomát is szerzett az ELTE-n. Jelenleg az MTA Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet Didaktikai Csoportjának vezetője, a Szent István Gimnázium és a Budapest Semesters in Mathematics Education tanára.

Kovács Péter

1985-ben született, a budapesti Fazekas Mihály Gimnáziumban érettségizett. Az ELTE-n szerzett matematikatanári diplomát, jelenleg a budapesti Szent István Gimnázium tanára.

Steller Gábor

1986-ban született. Az ELTE-n szerzett matematikatanári diplomát. Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Gimnázium volt diákja, jelenleg matematikatanára.

Szűcs Gábor

1989-ben született, a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumban érettségizett. Matematikus szakos diplomát szerzett az ELTE-n, jelenleg A Gondolkodás Öröme Alapítvány munkatársa.

Damásdi Gábor

1992-ben született, a kecskeméti Katona József Gimnáziumban érettségizett. Jelenleg az ELTE Matematikus szakán utolsó éves hallgató. Az Arany Dániel, Zrínyi Ilona és a Dürer Verseny feladatsorainak összeállításában is részt vesz.

Sándor András

1994-ben született, a budapest Fazekas Mihály Gimnáziumban érettségizett. Matematika alapszakot végzett az ELTE-n, majd mesterszakot Oxfordban. Jelenleg matematikus doktorandusz a bécsi IST Austria kutatóintézetben.

Simon Péter

1995-ben született, a budapesti Berzsenyi Dániel Gimnáziumban érettségizett. Jelenleg a Cambridge-i egyetem matematikus szakán tanul. Aktív és fontos résztvevője, tanára a minden évben megrendezett MaMuT táboroknak.